PHP-script Sosumi haalt locatie van je iPhone uit MobileMe

Voor mensen die de locatie van hun iPhone willen vastleggen is er nu een PHP-script die de informatie uit MobileMe haalt. Vervolgens kun je de info op je eigen website publiceren. Het script met de naam Sosumi is gemaakt door Tyler Hall, een Yahoo-programmeur.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iphone 3g mobilemeVoor mensen die de locatie van hun iPhone willen vastleggen is er nu een PHP-script die de informatie uit MobileMe haalt. Vervolgens kun je de info op je eigen website publiceren. Het script met de naam Sosumi is gemaakt door Tyler Hall, een Yahoo-programmeur. Je kunt de informatie bijvoorbeeld in de Yahoo-dienst Fire Eagle gebruiken en met MobileMe-commando’s kun je de iPhone waarschuwingen en berichten sturen.

Apple heeft nog geen officiële API beschikbaar gesteld waarmee dit mogelijk is (en de kans daarop is klein). Er zitten wel wat beperkingen aan, want je kunt maar één MobileMe-gebruikersnaam en -wachtwoord gebruiken en moet wel wat PHP-kennis hebben om de code te kunnen toepassen.

Op zich zijn er genoeg GPS-trackingapplicaties in de App Store waarmee je de locatie van je iPhone kan vastleggen, bijvoorbeeld Trails (€2,99) of InstaMapper (gratis). Het verschil is dat de applicatie om de paar minuten de locatie ophaalt en op een eigen server draait, niet op de iPhone zelf. Het werkt dus ook als de iPhone in slaapstand staat of wanneer je applicaties gebruikt (dat kan bij GPS-trackingapplicaties niet). Zelf heeft ontwikkelaar Tyler Hall een cron job ingesteld die het script elke vijftien minuten uitvoert en de locatie naar Fire Eagle stuurt.

Meer info: Sosumi
Via: 9to5mac

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 november 2009, 1:33
Categorie Apps
Onderwerpen gps, tracking

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.