philips_health_watch_met_app

Philips kondigt gezondheidsapp met horloge, bloeddrukmeters, thermometer en weegschaal aan

Philips heeft een horloge, bloeddrukmeters en weegschaal aangekondigd, met bijbehorend gezondheidsplatform.

Philips heeft op de IFA in Berlijn een reeks gezondheidsproducten aangekondigd, die je kunt koppelen met apps. De serie producten bestaat uit een horloge met optische hartslagmeter, bloeddrukmeters, een oorthermometer en een weegschaal. Eerder vandaag kondigde het bedrijf een nieuwe Philips Hue Lightstrip Plus aan.


philips_health_app

Het is algemeen bekend dat Philips niet alleen consumentenproducten maakt, maar ook erg actief is in de (professionele) gezondheidszorg. Deze nieuwe producten vallen daar precies tussenin: ze zijn bedoeld om gezonder te leven, waarbij je de metingen natuurlijk ook met je huisarts kunt delen. De producten maken onderdeel uit van de Philips HealthSuite, waarmee je gegevens via verschillende apparaten kunt verzamelen en analyseren. Ze werken allemaal via Bluetooth en sturen de gegevens draadloos door naar de Philips HealthSuite Health-app op de iPhone. Of ze ook met Apple’s HealthKit samenwerken, hebben we nog niet kunnen achterhalen.

philips_health_watch

Philips gezondheidshorloge

De health watch van Philips is een horloge met optische hartslagmeter en bewegingssensor, die je moet stimuleren om een actievere levensstijl te gaan volgen. Het horloge meet continu lichaamswaarden, zoals hartslagfrequentie, beweging en slaap. Nu zijn er inmiddels wel meer van dat soort horloges – zoals de Apple Watch – maar die richten zich meestal op sport en fitness, terwijl de insteek van het Philips-horloge wat meer op de gezondheidszorg is gericht. Wellicht zijn bijvoorbeeld hartpatiënten meer geneigd om een Philips-gezondheidshorloge aan te schaffen, omdat de arts het aanraadt, terwijl een Fitbit al snel als een hulpmiddel voor sporters overkomt.

philips_health_bloeddrukmeter

Philips bloeddrukmeters

Ook nieuw zijn de Philips-bloeddrukmeters. Met het grootste model (zie foto hierboven) kun je de systolische en diastolische bloeddruk en de hartslagfrequentie meten, door de armband om de bovenarm te plaatsen. Deze meter is voorzien van een groot scherm met achtergrondverlichting. Er is ook een kleiner model (zie foto hieronder), die de bloeddruk op de pols meet. Deze is klein, makkelijk mee te nemen en op te laden via een usb-poort.

philips_pols_bloeddrukmeter

Philips oorthermometer

Met de oorthermometer kun je nauwkeurig de lichaamstemperatuur meten in twee seconden. Het apparaatje is geschikt voor volwassenen, kinderen en zelfs voor pasgeboren baby’s.

Philips weegschaal

Had je nog geen Withings-weegschaal of andere connected weegschaal, dan is nu misschien het moment om er eentje in huis te halen. Philips heeft een weegschaal aangekondigd, eveneens met app-koppeling. Daarmee kun je het gewicht en de BMI meten en een inschatting laten maken van het vetpercentage, dankzij bio-impedantieanalyse.

Wil je deze nieuwe Philips-producten snel in huis hebben, dan zul je naar Duitsland moeten reizen, want daar liggen ze vanaf oktober 2015 in de Geschäfte. Philips’ thuisland Nederland is pas vanaf 2016 aan de beurt. Naast deze gezondheidsproducten voor consumenten kondigde het bedrijf ook het Philips Lumify-systeem aan, een mobiele echo voor ziekenhuizen. Daarnaast hebben ze een aantal nieuwe luchtverversers in de Philips Smart Air Purifier 8000i-serie.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 september 2015, 14:59
Categorie Accessoires
Onderwerpen gezondheid, philips
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.