Pharce: video’s maken en uploaden naar YouTube

Drie ontwikkelaars hebben de applicatie Pharce ontwikkeld: een farce? Nee, een applicatie waarmee je grappige filmpjes met animaties kunt maken.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

PharceDrie Texaanse ontwikkelaars hebben Pharce gemaakt, een applicatie waarmee je op de iPhone grappige video’s kunt maken en ze meteen op YouTube kunt publiceren. De applicatie is verkrijgbaar in de App Store en kost €1,59. De drie ontwikkelaars, Frank Corrieri, Franklin Jones en Bobby Martin hadden vorig jaar al plannen om de applicatie te ontwikkelen, maar geen idee hoe ze aan financiering zouden komen. Eén van hen gaf zijn baan als softwareontwikkelaar van Southwest Airlines op en de anderen twee zorgden ook dat ze drie maanden vanuit huis aan de iPhone-applicatie konden werken.

Hieronder kun je zien wat voor filmpjes je kunt maken met de applicatie, waarbij je foto’s uit je fotobibliotheek gebruikt. Nadat je een foto van een persoon hebt geselecteerd teken je een mond op de foto. Je neemt een soundtrack op en de kaak van de persoon begint vervolgens op de juiste manier te bewegen. Je kunt ook nog andere geluidseffecten toevoegen (zoals de inmiddels bekende iPhone-fart) en je filmpje voorzien van extra animaties en objecten. Effecten zijn bijvoorbeeld vrolijke of blije ogen, een engel en duivel of een slaande vuist.

Installeren: Pharce (€1,59)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 0:34
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.