Computerworld: ‘Apple is de nieuwe Microsoft’

Redacteur Mike Elgan van Computerworld vindt Apple de nieuwe Microsoft. Maar Victor Agreda is het daar niet mee eens.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Apple versus microsoftMike Elgan van Computerworld beweert dat Apple de nieuwe Microsoft is, the company you love to hate. Hij baseert zich daarbij op het feit dat het ecosysteem rond de iPod en iTunes een van de slechtste monopolies is, waarbij je verplicht bent om iTunes te gebruiken in combinatie met een iPod. Apple levert Safari mee in Mac OS X en op de iPhone, dus daarmee doen ze hetzelfde als Microsoft met Internet Explorer.

Maar eigenlijk, zo betoogt TUAW bij monde van Victor Agreda, kun je dan ook zeggen dat ATI een monopolie heeft omdat je drivers moet installeren om de videokaarten van dit merk werkend te krijgen. En bovendien: elke mp3-speler wordt geleverd met software om met pc of Mac te synchroniseren.

Elgan vindt iTunes de traagste, onhandigste en minst intuïtieve applicatie op zijn systeem. Agreda stelt voor om dan eens SonicStage van Sony te proberen. Elger: ik kan in de sportschool het geluid van de tv-zenders niet via FM ontvangen. Agreda: koop dan een FM-tuner erbij! Computerworld: ringtones kosten 99 cent per stuk! Agreda: zeg dan ook eens iets over ringtones die $2,99 kosten! En zo verschuift het aloude gevecht tussen Microsoft en Apple van de desktop naar de muziekspelers en mobiele telefoons.

Een redacteur van MacWorld reageert ook op het artikel en maakt duidelijk dat Apple niet de nieuwe Microsoft is. MacWorld, PC World en Computerworld, allemaal uit dezelfde stal, kwamen in mei in het nieuws omdat hoofdredacteur Harry McCracken opstapte vanwege een kritisch Apple-artikel.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 januari 2013, 17:06
Categorie Apple

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.