Pano 2.0: extreme breedbeeldfoto’s op de iPhone maken

Pano heeft een update gekregen naar versie 2.0. Met deze iPhone-applicatie kun je breedbeeld-panoramafoto's maken door meerdere foto's aan elkaar te stitchen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

panoDe panorama-fotoapplicatie Pano heeft een update gekregen naar versie 2.0. Vergeleken met de vorige versie kunnen de panoramafoto’s nu uit maar liefst zes foto’s bestaan in plaats van vier, zoals in de vorige versie.

Pano is niet een applicatie waarbij je 360-graden panorama’s kunt maken (daarvoor is zes foto’s echt te weinig), maar waarmee je mooie breedbeeldfoto’s kunt maken van een landschap of stadsgezicht. Nieuwe stitching-algoritmes (de ‘lijm’ tussen de afzonderlijke foto’s) en kleurcorrectie voorkomen dat er donkere balken ontstaan op de overgangsgebieden tussen de foto’s. De nieuwe versie heeft ook een verbeterde stabiliteit en gaat beter met geheugen om. Ook nieuw is de portretmode, zodat je eindelijk een goede foto van General Grant kunt maken (of van een ander hoog object). Het verwerken van de foto’s tijdens het samenvoegen kost ook minder tijd.

Ontwikkelaar Debacle Software gaat binnenkort een panoramawedstrijd organiseren, dus bereid je alvast voor!

Een alternatief is PanoLab (Pro), waar we eerder aandacht aan hebben besteed.

Installeren: Pano 2.0 (€2,39)
Via: TUAW

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 december 2008, 23:35
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.