Overnamegolf van iPhone-ontwikkelaars op komst?

IAC heeft UrbanSpoon overgenomen en dat is de zoveelste overname in een rijtje. Eerder werden FictionWise, Tumblrette en Stanza-maker Lexcycle overgenomen.

urbanspoonNa de overname van Lexcycle door Amazon is er opnieuw een bekend bedrijf overgenomen. Mediabedrijf IAC heeft UrbanSpoon overgenomen en hoewel dat bedrijf meer doet dan een iPhone-applicatie maken, denkt iLounge toch dat het vooral te doen is geweest om de populaire iPhone-applicatie van UrbanSpoon. IAC is misschien niet zo’n bekende naam, maar de websites die ze beheren zijn wel bekend: Citysearch, Ask.com en Match.com. UrbanSpoon is een IENS-achtige website met restaurantreviews van gewone gebruiker en professionele recensenten.

iLounge wijst erop dat eerder Barnes & Noble het bedrijf Fictionwise (eigenaar van de iPhone-applicatie eReader) heeft overgenomen en dat de blogdienst Tumblr de applicatie Tumblrette heeft gekocht. Die applicatie is nu onderdeel geworden van de applicatie Tumblr. Toch is de overname van UrbanSpoon nog niet echt overtuigend: overnames van ontwikkelaars die alleen met iPhone-applicaties bezig zijn, komen nog maar sporadisch voor.

De iPhone-applicatie van UrbanSpoon kwam kortgeleden nog in het nieuws vanwege het gebruik van de term ‘terroni’.

Meer info: IAC Persbericht
Via: iLounge

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 april 2009, 16:33
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.