Documentatie iPhone OS 3.0 wijst op e-booklezer

In de documentatie van iPhone OS 3.0 is een verwijzing gevonden naar een 'book reader application' waarmee je boeken kunt kopen op de iPhone.

stanzaBij Reading 2.0 wordt gespeculeerd dat Apple wel eens een ebook-applicatie aan de iPhone zou kunnen toevoegen. Ze concluderen dit uit de documentatie van iPhone OS 3.0, waarin te lezen is: “A book reader application could allow the user to purchase and download new books.”

Het zou kunnen gaan om een nieuwe applicatie waarmee je op de iPhone kunt kopen. Op dit moment kun je vanuit de App Store-applicatie wel boeken kopen, maar het aanbod is versnipperd en het formaat van de boeken is verschillend.

Misschien wil Apple met een eigen ebook-applicatie meer eenheid in het aanbod brengen, om een betere positie te hebben tegen Amazon’s Kindle. Ebook-fans hopen dat Apple voor ePub gaat kiezen, liefst zonder DRM. Maar laten we niet te vroeg conclusies trekken: mogelijk gaat Apple de e-readerapplicatie pas veel later invoeren of gaat het om een uitleg van de nieuwe functie In-App Purchases waarbij je vanuit andere applicaties extra content kunt kopen.

Via: TeleRead

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 april 2009, 15:35
Categorieën Geruchten, iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.