Opnieuw phishing-poging onder MobileMe-gebruikers

MobileMe-gebruikers lopen opnieuw kans slachtoffer te worden van een phishing-poging. Een e-mail waarin wordt gewaarschuwd dat de betaalgegevens niet goed zijn ingevuld, maakt misbruik van de onzekerheid van mensen of alles wel goed werkt.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

phishingEr is een nieuwe phishing-aanval die het gemunt heeft op de nietsvermoedende MobileMe-gebruiker. In een e-mail wordt gezegd dat er problemen zijn met het abonnement. Opnieuw invoeren van de creditcard-informatie zal alles oplossen. De website waar je vervolgens naartoe wordt gestuurd (onder het domein natwestbgroups.com) voorspelt weinig goed. Toch zouden de criminelen succes kunnen hebben, want door de vele storingen die zich bij de overstap van .Mac naar MobileMe voordeden, zijn gebruikers wel gewend geraakt aan problemen en foutmeldingen.


De e-mail ziet er grafisch uit alsof ‘ie van Apple afkomstig is. Het domein natwestbgroups.com blijkt zo’n drie weken geleden te zijn geregistreerd en verwijst naar een persoon in Pakistan met een Hotmail-adres.

Het bewuste phishing-bericht ziet er als volgt uit:

Welcome,

Thank you for choosing MobileMe. Unfortunately there has been a problem processing your billing information on the month of Sept, 2008.

Did you recently change your bank, phone number or credit card? To ensure your service is not interrupted, please visit our secure server form by clicking the hyperlink below.

Click Here To update your MobileMe information

Sincerely,
The Apple Billing Services Team.

CardCops, een organisatie die werkt aan het tegengaan van creditcardfraude, ontdekte dat er op ‘ondergrondse’ forums al flink wordt gehandeld in de persoonlijke gegevens van honderden mensen met een Mac-account, die in een eerdere phishing-truc waren getrapt.

Lees ook: Apple ID: de complete uitleg. Hoe je het phishingfilter gebruikt lees je hier: Phishingfilter op iPhone en iPad gebruiken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
25 juli 2013 om 17:00
Categorie
Achtergrond
11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.