Oplossen van problemen na gebruik blackra1n/blacksn0w (jailbreak)

In dit artikel vind je een overzicht van de verschillende oplossingen die er zijn voor problemen die als gevolg van het gebruik van jailbreaktool blackra1n RC3 en/of de unlocktool blacksn0w kunnen ontstaan.
Paul Pols - · Laatst bijgewerkt:

blacksn0wEerder deze week maakte Geohot de jailbreaktool blackra1n RC3 en de 05.11.07 unlock blacksn0w beschikbaar. Sommige gebruikers ondervinden sindsdien problemen met onder andere Wi-Fi, GPS of YouTube, anderen missen push notificaties of weten niet hoe je na het installeren van blacksn0w tethering werkend kunt krijgen. In dit artikel geven we een overzicht van de verschillende oplossingen voor deze problemen.

WiFi en/of GPS

Wifi - GPSHeb je sinds het gebruik van (blackra1n en) blacksn0w problemen met WiFi en/of GPS, dan kun je op een Nederlandstalige iPhone het volgende doen: ga naar Instellingen, Algemeen, Stel opnieuw in en vervolgens Herstel netwerkinstellingen. Op een Engelstalige iPhone is dit Settings, General, Reset en vervolgens Reset Network. Als het probleem zich na het herstarten van de iPhone weer voor doet, dan moet je het herstellen van de netwerkinstellingen herhalen. Je start de iPhone opnieuw op door gedurende 8 seconden zowel de Home als de Locktoets ingedrukt te houden. Haalt dit niets uit, dan kun je dezelfde stappen herhalen en als laatste kiezen voor Herstel alle instellingen. Lukt het dan nog niet, dan kun je het beste herstellen naar een originele of custom firmware en (eventueel) blacksn0w opnieuw installeren.

Push notificaties en/of Youtube

pushtubeAls je niet met behulp van een officiële simkaart kunt activeren via iTunes, maar kun je de iPhone wel gebruiken, dan is deze naar alle waarschijnlijkheid gehacktiveerd. Hacktivatie is onder andere mogelijk met behulp van PwnageTool, de combinatie redsn0w en ultrasn0w (van het iPhone Dev Team) en met behulp van blackra1n (van Geohot). Een veel gehoord probleem hierbij is dat push notificaties en/of Youtube niet (goed) werken voor gehacktiveerde iPhones. De oorzaak van het probleem is dat deze iPhones allemaal gebruik maken van hetzelfde certificaat. De elegantste oplossing hiervoor is op dit moment dan ook om een persoonlijk certificaat aan te schaffen op PushFix.info voor $5.99. Een gratis oplossing met meer haken en ogen is ook beschikbaar. Een oplossing door het iPhone Dev Team wordt binnenkort verwacht.

Tethering

TetheringBlacksn0w maakt het gebruik van de officiële tethering-functie weer mogelijk voor firmware 3.1 en 3.1.2. De patch die hiervoor wordt uitgevoerd is vergelijkbaar met de CommCenter-patch waar we eerder over schreven; je hoeft dus maar een van beiden te gebruiken. Daarnaast heb je ook nog een profiel nodig voor jouw specifieke provider. Voor Nederlandse providers kun je deze (op je iPhone) vinden op iFoneGuide – voor andere providers kun je het beste terecht op BenM.at. Belgen met Mobile Vikings vullen daar in de mobileconfig generator als instellingen web.be, web & web in. In onze eenvoudige handleiding vind je meer informatie over het gebruiken van deze profielen.

Voor meer hulp of andere vragen over blackra1n en blacksn0w kun je het beste terecht op het forum. Je kunt ook e-mailen naar blackra1n.support@gmail.com, zolang je je aan deze spelregels houdt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 november 2009, 23:23
Categorie Jailbreak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.