Ontwikkelaar omzeilt sluitergeluid iPhone met slimme hack

Een ontwikkelaar heeft een slimme hack bedacht om het sluitergeluid van de iPhone te kunnen omzeilen - ook als het standaard niet wordt gedempt.

iphone 5s camera flitsersAls je een foto met je iPhone maakt hoor je een speciaal geluid om aan te geven dat de foto wordt gemaakt. Door het volume van je toestel te dempen, kun je ervoor zorgen dat het sluitergeluid niet te horen is. Handig als je in een volle zaal tijdens een presentatie een foto wilt maken bijvoorbeeld. Voor Japanse iPhone-gebruikers ligt dat een beetje anders. Wetgeving bepaalt dat alle smartphones die daar verkocht worden – dus ook de iPhone – door geluid kenbaar moeten maken dat er een foto wordt gemaakt. Stiekem foto’s maken is er dus niet bij en dempen heeft al helemaal geen zin. Een ontwikkelaar heeft nu een slimme oplossing bedacht waardoor het sluitergeluid niet meer te horen is, ook al is het geluid van de iPhone niet gedempt.


Ze maken gebruik van een technologie die door fabrikanten van koptelefoons al langer wordt gebruikt: anti-geluid of geluidsonderdrukking. Hierdoor kun je ongestoord naar je muziek luisteren zonder dat je last hebt van omgevingsgeluid. Dezelfde techniek wordt ook gebruikt door stealth bommenwerpers, die daardoor niet op de radar zichtbaar zijn.

Kort gezegd komt het op het volgende neer: de ontwikkelaar heeft het originele geluidsbestand, dat bij het maken van een foto wordt afgespeeld, zo bewerkt dat exact het tegenovergestelde geluid wordt geproduceerd. Geluid bestaat uit geluidsgolven en die worden visueel gemaakt in de vorm van een spectrum zoals hieronder te zien is. Boven staat het originele bestand; onder het bewerkte bestand. Exact het tegenovergestelde van het origineel.

antishutter

Vervolgens kun je het gemanipuleerde geluidsbestand gebruiken in een app. Het is dan alleen nog een kwestie van goed timen. Het bewerkte geluidsbestand en het originele iOS-bestand moeten exact tegelijkertijd worden afgespeeld. De oplossing wordt in detail op het ontwikkelaarsforum Stackoverflow uitgelegd. Ontwikkelaars kunnen het zelf uitproberen via GitHub. Het is overigens nog maar de vraag of een app die deze hack gebruikt door Apple zal worden goedgekeurd.

Via iPhone-ticker.de

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
26 mei 2014 om 18:28
Categorie
Achtergrond
15 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.