Ontwikkelaar Newber geeft de strijd bijna op

FreedomVoice, ontwikkelaar van de iPhone-applicatie Newber, is van plan om na het investeren van $600.000 te stoppen met de applicatie. Het is nog steeds niet zeker of de applicatie waarmee je telefoongesprekken kunt doorschakelen, in de App Store komt.

newberApple mag dan wel beweren dat 96% van de ingediende iPhone-applicaties worden goedgekeurd, er zijn nog steeds ontwikkelaars die op een onfortuinlijke manier buiten de boot vallen. FreedomVoice Systems, de ontwikkelaar van iPhone-applicatie Newber, staat op het punt om de handdoek in de ring te gooien. Na talloze pogingen om met Apple te communiceren en na het investeren van $600.000 in een nieuwe applicatie lukt het niet om Newber goedgekeurd te krijgen. Afgelopen januari hield de ontwikkelaar op Macworld nog een handtekeningenactie, maar ook dat heeft niet mogen baten. Apple laat al meer dan een halfjaar niets van zich horen.

Eric Thomas, CEO van FreedomVoice Systems, heeft zijn personeel deze week laten weten dat het bedrijf binnenkort stopt om Newber verder te ontwikkelen. “We hebben alle regels van Apple gevolgd in het ontwikkelproces en hebben nooit commentaar gehad van Apple waarom Newber nog steeds niet gereviewd is”, aldus Thomas in een brief aan het personeel. Tegenover geluksvogels als Ethan Nicholas, een zelfstandige ontwikkelaar die in een maand $600.000 verdiende met de game iShoot staan ook minder frisse verhalen. FreedomVoice probeerde op allerlei manieren contact te leggen met Apple, zelfs door vanaf verschillende telefoonnummers te bellen. Wired.com wilde ook wel eens weten hoe het zat, maar kreeg na meerdere telefoontjes ook geen reactie. Volgens Thomas heeft Apple iets tegen Newber en is het een bewuste actie, want een andere applicatie met de naam FreedomIQ Voicemail werd wel na een maand goedgekeurd.

Newber is een applicatie waarmee je telefoongesprekken vanaf je iPhone kunt doorschakelen naar een tweede telefoon aan de hand van je geografische locatie. FreedomVoice was van plan om $5 per maand voor de applicatie te vragen. Misschien is dat het probleem en wilde Apple niet tegen de ontwikkelaar zeggen dat zo’n abonnementensysteem pas in iPhone OS 3.0 beschikbaar komt. Hoewel het realistischer lijkt dat de reviewers van Apple waarschijnlijk ook tot voor kort niet wisten wat er in 3.0 komt en had iemand per ongeluk gewoon een vinkje ‘ignore’ gezet.

Via: Wired

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 maart 2009, 10:29
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.