Onderzoek Taptu: liever een mobiele website dan een applicatie

Onderzoeksbureau Taptu denkt dat het mobiele web voor touchscreen-apparaten veel sneller zal groeien dan de markt voor apps, behalve bij games en entertainment.

mobiele websiteMobiel zoekbedrijf Taptu heeft een onderzoek uitgebracht, waarin ze kijken naar de toekomst van het mobiele web. Volgens de onderzoekers wordt het mobiele web gedomineerd door cross-platform, browsergebaseerde websites en niet zozeer applicaties die apart voor de iPhone, Android en andere mobiele platformen moeten worden gebouwd. Taptu schat dat er 326.000 mobiele websites voor touchscreen-apparaten zijn en dat is flink wat meer dan de 148.000 iPhone-applicaties en de 24.000 Android-applicaties. De onderzoekers verwachten bovendien dat het browsergebaseerde mobiele web veel sneller gaat groeien dan de markt voor applicaties. Ze baseren dat onder andere op het feit dat mobiele browsers geavanceerder worden en technologieën zoals HTML5 gaan ondersteunen.

Websites die voor mobiele touchscreen-apparaten worden aangepast zijn vooral Shopping & Services (19%). In de App Store maakt deze categorie maar 3,6% uit. Sociale toepassingen zijn ook vaker op een mobiele website (12,9%) te vinden, dan in een app (1,7%). De verhouding ligt echter omgekeerd bij games: 18% in de App Store, maar slechts 0,8% van de mobiele sites hebben met games te maken. Toch zijn de cijfers van Taptu misschien wat vertekend: deze aanbieder is vooral actief in browsergebaseerde diensten en veel minder in apps.
taptu februari

Meer info: Taptu
Via: ReadWriteWeb

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 februari 2010, 16:03
Categorie iOS

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.