NTT DoCoMo opnieuw in gesprek met Apple

NTT DoCoMo zegt opnieuw in gesprek te zijn met Apple, net als KDDI en Softbank. Daarbij gaat het niet alleen om financiële afspraken, maar ook om technologie, want om de iPhone op Japanse netwerken te gebruiken zal Apple en W-CDMA-versie moeten ontwikkelen.

NTT DoCoMo opnieuw in gesprek met AppleHet is een tijdlang stil geweest rond Apple’s plannen om de iPhone ook in Japan te gaan verkopen. NTT DoCoMo doorbreekt nu weer de stilte, door te melden dat ze in gesprek zijn met Apple. Het gaat daarbij om technische kwesties, maar ook om het delen van omzet. Bloomberg zegt dat een samenwerking met DoCoMo zou betekenen, dat Apple bezig is een W-CDMA-versie van de iPhone te ontwikkelen. Voor Apple is W-CDMA maar een kleine markt: er zijn honderden miljoenen GSM-gebruikers verspreid over de hele wereld, maar slechts 50 miljoen W-CDMA-abonnees in Japan.

NTT DoCoMo’s Chief Financial Officer Masayuki Hirata denkt daarom dat het niet te verwachten is, dat Apple de iPhone in Japan exclusief via DoCoMo gaat aanbieden. Een ander punt dat speelt, is dat Japanse mobiele operators altijd hun eigen merknaam op mobiele telefoons plakken, net zoals Orange, Vodafone en T-Mobile bij sommige toestellen doen. Apple zal daar niet graag aan meewerken. Overigens is NTT DoCoMo niet de enige kanshebber: Softbank en KDDI zeggen dat ze eveneens in gesprek zijn met Apple.

De foto bij dit nieuwtje heeft overigens niets te maken met Japanners, maar met speeddating met iPhones in San Francisco.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 februari 2008, 23:16
Categorie Providers

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.