Nooit meer EDGE in Nederland – ook niet voor de iPhone

Nederlandse mobiele operators zijn niet van plan om nog EDGE uit te rollen, zoals O2 in Engeland heeft gedaan. Ook de Nederlandse iPhone-aanbieder T-Mobile niet.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Geen EDGE voor iPhone in NederlandNadat Telfort eerder dit jaar de stekker uit haar EDGE-netwerk trok, zijn wij een EDGE-loze natie. Een belrondje langs verschillende mobiele operators in Nederland maakt duidelijk dat geen van allen van plan is om nog EDGE uit te gaan rollen, ook niet als een toestelfabrikant daarom vraagt. Een van de reacties: “EDGE, wat is dat?”

We deden vandaag een eigen onderzoekje en maakten een belronde langs verschillende mobiele operators in Nederland. Van Telfort weten we dat ze – of eigenlijk moederbedrijf KPNdit voorjaar met EDGE zijn gestopt. De andere vier zijn er nooit aan begonnen. Tijd om met de komst van de iPhone nog even snel EDGE uit te rollen, zoals O2 nu in het Verenigd Koninkrijk doet? Weinig kans: KPN en MoNet, een overkoepelende vereniging voor Nederlandse telecomproviders zijn alweer vergeten wat EDGE ook alweer was. Maar stiekem zijn we natuurlijk vooral benieuwd wat T-Mobile gaat doen. De woordvoerder kon ons geruststellen (of teleurstellen al naar gelang hoe je er naar wilt kijken): EDGE is ook volgens T-Mobile niet de technologie van de toekomst. We zullen nog een paar maanden moeten doorbijten met GPRS en kunnen vanaf begin 2008 met de supersnelle 3G iPhone aan de slag (maar dat laatste zei de woordvoerder uiteraard niet).

Foto (c) Benimoto, CC

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 juli 2013, 11:17
Categorie Providers

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.