Nod icon

Nod: anoniem chatten met mensen bij jou in de buurt

Nod is een anonieme chat-app, waarmee je kunt praten met mensen bij jou in de buurt. Daarmee is Nod een interessant alternatief voor het gestopte Secret.

Nod iconZin om een gesprek aan te knopen met iemand bij jou in de buurt, zonder dat je zelf die persoon hoeft op te zoeken of aan te spreken? Dat is precies waar de nieuwe chat-app Nod je mee wil helpen. Door een algemeen bericht de wereld in te sturen, laat je aan iedereen in de buurt weten dat je bereid bent om te chatten. De app kijkt met behulp van gps waar je bent, waarna het bericht alleen naar app-gebruikers in jouw directe omgeving wordt gestuurd.

Hoe ver een bericht in Nod gaat, hangt af van de populariteit hiervan. Andere app-gebruikers kunnen je bericht een Nod geven, zodat hij vanaf andermans locatie nog verder wordt verstuurd. Hierdoor heeft Nod het één en ander gemeen met Secret, een populair sociaal netwerk dat in april is gestopt. Hierin kon je berichten delen met je directe kennissenkring, die ook bij anderen techtkwamen als ze populair werden.

Nod heeft nog meer met Secret gemeen: de app legt namelijk ook de nadruk op anonimiteit. Je hoeft nooit een account te maken, waardoor niemand weet wie je precies bent tijdens een chatgesprek. Je kunt je adresboek importeren om vrienden voor Nod uit te nodigen, maar zij krijgen nooit te weten wie de uitnodiging heeft verzonden.

Nod veeg naar boven Nod no people

Wel internet vereist

We schreven al eens eerder over een lokale chat-app: met Firechat kun je ook gesprekken aanknopen met mensen bij jou in de buurt, zonder dat je jouw echte naam hoeft te delen. Firechat zat echter ook technisch slim in elkaar. Berichten worden door Firechat direct verstuurd naar andermans iPhone, waardoor er geen internetverbinding nodig is. Nod is wat dat betreft een stuk lomper. Hoewel de app kijkt naar je gps-locatie om te zien wie er in de buurt is, wordt ieder bericht gewoon via internet verstuurd.

Vooral in hippe techsteden?

Het lokale karakter van Nod brengt een dilemma met zich mee: hoe groot is de kans dat je een andere app-gebruiker zult aantreffen? Het is bij nieuwe chat-apps wel vaker lastig om mensen te vinden om mee te praten, maar Nod beperkt de groep potentiële chatters nog meer. Je kan immers alleen chatten met mensen bij jou in de buurt. We vermoeden dat Nod hierdoor vooral een succes zal worden in grote steden. Dat was bij Secret eerder ook het geval: de roddels in deze geheimen-app kwamen vooral voorbij in hippe techsteden zoals San Francisco.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 augustus 2015, 20:45
Categorie Apps
Onderwerp chatten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.