Nieuwe Sonos ZonePlayer S5 is voorbereid op iPhone-bediening

Sonos heeft de Sonos ZonePlayer S5 geïntroduceerd, waarmee geen afstandsbediening wordt geleverd. Het idee is dat je het muzieksysteem via de gratis iPhone-applicatie of via je desktopcomputer bedient.

sonos zoneplayer s5Sonos heeft voor het eerst een ZonePlayer uitgebracht, waarbij meteen al rekening is gehouden met iPhone-bezitters. Je krijgt de ZonePlayer S5 namelijk zonder de standaard afstandsbediening geleverd. In plaats daarvan is het de bedoeling om via de gratis iPhone-applicatie of via je computer (Mac of PC) het afspelen te bedienen. De iPhone-applicatie is ook geschikt voor de iPod touch.

Het systeem is krachtiger dan eerdere Sonos-speakers en heeft een eigen 3,5 inch subwoofer, tweemaal 3 inch drivers voor de middentonen en twee tweeters. Het systeem is losstaand te gebruiken en ligt vanaf 10 oktober in de winkel met een adviesprijs van €399.

Is de ZonePlayer S5 je enige Sonos-apparaat op het netwerk, dan zul je gebruik moeten maken van een Ethernet-verbinding om toegang te krijgen tot je mediacollectie (in iTunes, op een NAS of voor het afspelen van internetradio). Eventueel kun je ook een ZoneBridge (ca. €100) kopen om de ZonePlayer S5 alsnog draadloos te maken. Heb je je iPhone verkocht of is hij kapot gegaan, dan kun je later alsnog de Sonos CR200-afstandsbediening erbij kopen (ca. €350).

De Sonos ZonePlayer S5 is in actie te zien op http://www.sonos.com/S5demo.

Downloaden: Sonos Controller (gratis)

In de App Store kun je ook twee betaalde (en nogal prijzige) applicaties vinden om je Sonos-muzieksysteem te bedienen: Zones en iZone. Die zijn niet door Sonos zelf gemaakt. Ze kosten beide €11,99 per stuk.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 oktober 2009, 12:59
Categorie Accessoires

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.