Nieuwe, ongeteste jailbreakmethode: FreeFlapper

Free Flapper zou een nieuwe jailbreakmethode moeten zijn: 10x beter en sneller dan Pwnage Tool en Zibri, maar waar het vandaan komt en of de methode betrouwbaar is, valt nog te bezien.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

freeflapperDankzij tipgever Michel kwamen we een nieuwe jailbreakmethode op het spoor: FreeFlapper. “De nieuwste, simpelste en snelste jailbreaker voor Mac OS X! Zoals Pwnage Tool en Ziphone, maar dan 10x beter en sneller!” Op dit moment is nog onduidelijk waar de methode vandaan komt, wie erachter zit en of de methode veilig in gebruik is. We raden dan ook af om er op dit moment al gebruik van te maken. De maker van Free Flapper heeft haastig een WordPress-blog opgezet, waarin hij weinig informatie geeft over de methode zelf, maar wel meteen in de verdediging gaat over het stelen van code.

Wie in Google “free flapper” jailbreak invoert, komt niet verder dan de blog van Free Flapper zelf en “free flapper” iphone leidt naar onleesbare websites met bedenkelijke content. Het enige forum dat erover geschreven heeft is ModMyiFone en ook daar zijn nog geen ervaringen gemeld. Kortom: je gebruikt het op eigen risico!

free flapperWat kunnen we verwachten van deze nieuwe jailbreakmethode?

  • Het werkt in minder dan 2 minuten.
  • Je hebt geen kennis nodig.
  • Het is geschikt voor ieder apparaat (iPod, iPhone en iPhone 3G).
  • Geen andere bestanden nodig behalve Free Flapper.
  • Geschikt voor Mac OS X.
  • Jailbreakt firmware 1.1.1 tot 2.0.2

In de toekomst kunnen we nog meer verwachten: versies voor Windows en Linux, een jailbreak van betafirmware en “Bluetooth+ Access”, wat dat ook mag betekenen. De ontwikkelaar belooft op zijn blog verder, dat FreeFlapper niet alleen maar over jailbreaken gaat. Er komen binnenkort nog meer producten.

Meer info: Free Flapper

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 oktober 2009, 0:38
Categorie Jailbreak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.