Nieuwe iPhone-startpagina van iPhonePro.nl

iPhonePro is gestart met een iPhone-startpagina waarop je snel toegang hebt tot allerlei mobiele websites. Het lijkt op iHome, maar de insteek is toch iets anders.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Met de komst van de App Store is het nog lang niet afgelopen met webapplicaties. Niet alle websites zullen immers een speciale iPhone-applicatie ontwikkelen – maar een iPhone-vriendelijke website of wat mobiele pagina’s hebben ze wel. Nu was er al een startpagina voor de iPhone (iHome van SossieNL), maar iPhone Pro heeft een iets andere insteek gekozen met een verzameling links naar websites die je onderweg zou willen lezen zoals die van RTL, Hyves, Kieskeurig en Google.

Dergelijke links vind je bij iHome ook, maar het verschil is dat iHome wat meer op activiteiten onderweg is gericht, bijvoorbeeld opzoeken van actuele flitspaallocaties, plannen van je reis aan de hand van je huidige locatie, opzoeken van een telefoonnummer of raadplegen van de weersverwachting. Kortom: je iPhone als persoonlijke assistent, waarbij je aan de hand van je profiel bepaalde informatie sneller kunt opzoeken en ook kunt aangeven of je Nederlandse of Belgische informatie wilt zien.

iPhonePro probeert iets meer het (mobiele) internet zelf in kaart te brengen, met een verzameling links naar bijna uitsluitend Nederlandse mobiele websites. Je kunt de informatie twee manieren raadplegen: op de startpagina staat bovenaan een overzicht met snelle links, opgedeeld per categorie. Je kunt van elke website ook een uitgebreidere beschrijving lezen: daarvoor moet je op de startpagina iets verder naar beneden bladeren. Er zijn ook linkjes naar een aantal webgames opgenomen. Onderaan de lijsten staan soms advertenties, die gelukkig niet te opdringerig zijn. Die advertenties verwijzen overigens door naar webpagina’s die zelf helemaal niet voor mobiel gebruik geoptimaliseerd zijn. Gemiste kans van de adverteerder?

Zelf proberen: iPhone Pro-startpagina
Ter vergelijking: iHome van SossieNL

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 november 2009, 1:37
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.