Nieuwe iPad-klokapp van iOS 6 in beeld

In iOS 6 zal een nieuwe klokapp aanwezig zijn. Het uiterlijk is totaal anders dan we gewend zijn van Apple: veel donkere kleuren en rondjes in de vorm van knoppen.

ipad klok appIn iOS 6 krijgt de iPad voor het eerst een klokapp. Die ziet er op een aantal punten anders uit dan de klok die we al op de iPhone kennen. Vooral de wekker, timer en stopwatch ziet er radicaal anders uit. Zo kun je bij de wekker een weekkalenderoverzicht krijgen met alle ingestelde wekkertijden. En op het scherm met wereldklokken kun je zes klokken naast elkaar zien. Apple heeft gekozen voor een vrij duister kleurenthema met een nieuw soort knoppen.


Onderin het scherm kun je naar de onderdelen Wereldklok, Wekker, Stopwatch en Timer gaan. Alle screenshots zijn met toestemming overgenomen van Bas van der Ploeg.

ipad klokapp meerdere klokken
Wereldklokken op de iPad: het scherm is groot genoeg om zes klokken tegelijk te laten zien. Zwarte wijzerplaten geven aan dat het na zonsondergang is.

klokapp ipad 1
Een mooie ‘stationsklok’ voor de iPad. Maar als je je oude iPad 1 als klok wil gaan gebruiken, loop je tegen een probleem aan: die krijgt geen update naar iOS 6.

ipad klokapp 2a
De nieuwe klokapp bevat ook een stopwatch, maar die ziet er qua stijl heel anders uit dan op de iPhone.

ipad klokapp timer
Met de timer kun je bijvoorbeeld een ei koken of jezelf een timebox toewijzen voor een bepaalde taak. Je kunt tussendoor ook pauzeren. Het design met de rondjes is nieuw in iOS 6.

ipad klokapp wekker
Wakker worden met je iPad op het nachtkastje. Het kan met de nieuwe klokapp en je ziet in één overzicht wanneer de wekker gaat.

Zoals bekend komt iOS 6 pas in het najaar van 2012 beschikbaar voor iedereen en is dan alleen op de iPad 2 en 3 te installeren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 juni 2012, 23:26
Categorie iOS
15 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.