Nieuwe docks voor de iPad van iHome en Philips

De iHome iD85 en Philips Rise and Shine DC291/37 zijn twee nieuwe wekkers en docking stations voor onder andere de iPad. Ze zijn beide betaalbar en hebben beide verschillende kwaliteiten.

iPad dock iHome iD85 headerHet is niet zo gebruikelijk als bij de iPhone: een tablet van 10 inch in een apart oplaadstation met radio bevestigen. Toch zijn er vanaf vandaag twee nieuwe docking stations voor de iPad uitgebracht: de iHome iD85 en de Philips Rise and Shine. Beide apparaten werden onthuld op de elektronicabeurs CES eerder dit jaar. Ze bevatten de meeste opties die van de vele iPhone-docks die op de markt zijn en soms nog meer.


De iPad mag dan uit zichzelf genoeg opties hebben om muziek en radio af te spelen; de iHome iD85 doet er nog een schepje bovenop en heeft een ingebouwde AM/FM-ontvanger met twaalf vooraf ingestelde zenders. Daarmee kun je bovendien wakker gemaakt worden, want de iD85 is vooral ook een wekker. Zodoende is de tijd op het display lekker groot en leesbaar gemaakt. Ook kun je verschillende wektijden voor verschillende dagen vooraf instellen. Een vernuftig trucje van het dock zorgt ervoor dat de tijd van de box synchroniseert met de iPad, iPhone of iPod touch die erin staat. Zo zit er geen verschil meer in de twee tijden die op je wekkerinstallatie worden aangegeven.

De iHome iD85 kost 147 euro op de Engelse webshop van Amazon.

iPad dock iHome iD85

De Philips’ Rise and Shine DC291/37 past misschien wat minder goed bij het ontwerp van de iPad dan het product van iHome. De Rise and Shine is van glanzend aluminium en wordt geleverd met een ouderwetse, maar praktische, afstandsbediening met knoppen. Ook dit docking station heeft de mogelijkheid om de klok te synchroniseren met het apparaat dat erin staat. Dat kan behalve een iPad ook gewoon een iPod touch of iPhone zijn. De Rise and Shine kan ook als wekker fungeren maar laat het afspelen van radio gewoon maar over aan de iPad. In ruil daarvoor ondersteunt de Philips directe ondersteuning voor het afspelen van verschillende MP3-spelers. Die zijn voorts te bedienen met de afstandsbediening van het dock.

De DC291/37 is nog niet breed verkrijgbaar, maar moet in de schappen liggen voor ongeveer 100 tot 130 euro.

iPad dock Philips Rise and Shine DC291/37

Via Padgadget

Informatie

Laatst bijgewerkt
22 juni 2011 om 15:44
Categorie
Accessoires

Reacties: 8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.