Nederlandse nieuwssite EN.nl aangepast voor iPhone

De Nederlandse, experimentele nieuwssite EN.nl heeft een aangepaste versie van de website gemaakt voor de iPhone. EN.nl is een website waar iedereen aan kan bijdragen en nieuwartikelen kan bewerken.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Nieuwssite EN.nlEr is nu een iPhone-versie beschikbaar van EN.nl, de nieuwssite van de Volkskrant waaraan iedereen kan bijdragen. Dit zou wel eens de eerste nieuwssite kunnen zijn, die is aangepast voor de iPhone; wij hebben in ieder geval nog geen andere gezien. EN is overigens niet zomaar een nieuwssite. Het idee erachter is dat nieuws van persbureaus overal is te lezen, waardoor nieuwssites zich daarmee niet meer kunnen onderscheiden. EN.nl publiceert berichten van het ANP, die automatisch worden voorzien van tags.

Iedereen kan daarna de artikelen bewerken, tags toevoegen, reacties plaatsen of foto’s en video’s toevoegen. EN.nl ontstond acht jaar geleden al, maar werd daarna al snel weer gesloten. Nu probeert uitgeverij PCM het opnieuw met een nieuwe aanpak, zonder redactie. Ze sluiten daarbij aan op ervaringen die zijn gedaan met sociale waarderings- en bewerkingssystemen. Op Digg, Wikipedia, YouTube en Flickr kan iedereen bijdragen, stemmen en sorteren. EN.nl probeert te onderzoeken in hoeverre dat ook met nieuws mogelijk is, waarbij het ultieme doel is om te zoeken naar de beste nieuwssite.

De iPhone-versie van EN.nl is te vinden op: www.en.nl/iphone

Op http://ontwikkelen.ning.com kun je meer over de achtergrond van EN.nl lezen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 november 2009, 1:40
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.