Naast Google Map Street View ook openbaar vervoer in iPhone firmware 2.2

In firmware 2.2 wordt het mogelijk om vanuit Google Maps je reis via het openbaar vervoer te plannen, hoewel het nog niet zeker is of deze functie ook in Nederland vanaf het begin zal werken.

De nieuwe functies in de laatste beta-versie van iPhone firmware 2.2 blijven binnendruppelen: developers die de nieuwe testversie geïnstalleerd hebben op hun iPhone, zijn er namelijk achter gekomen dat ook andere erg gewilde Google Maps-features hierin aanwezig zijn. Je kunt nu bijvoorbeeld bij Directions, behalve voor de auto, ook voor het openbaar vervoer of voor de benenwagen kiezen. Verder wordt het mogelijk om vanuit Maps een locatie per mail te verzenden. Het is nog niet zeker dat de openbaarvervoersfunctie ook in Nederland en België vanaf het begin zal werken, omdat op de ‘gewone’ desktopversie van Google Maps deze functie hier vooralsnog niet gebruikt kan worden.

Het is ook nog niet bekend wanneer de definitieve versie van firmware 2.2 daadwerkelijk uitgebracht wordt. Eerder werd al bekend dat autocorrectie bij het typen vanaf firmware 2.2 uitgeschakeld kan worden. Hier volgen nog wat screenshots van Maps in beta 2 van firmware 2.2.

Bron: Apple Insider
Tip ingezonden door Vincent de Vreede.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 oktober 2008, 10:00
Categorie iOS

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.