Muziek maken op je iPhone met de dj-applicatie Groovemaker

GrooveMaker voor de iPhone is een nieuwe muziekapplicatie waarmee je als een echte DJ muziek kunt remixen. Er zijn vier varianten, in prijs variërend van gratis tot €7,99. Later komen er nog 5 stuks bij.

groovemakerGroovemaker is een nieuwe applicatie voor de iPhone waarmee je elektronische muziek, hip-hop en dance kunt maken. Uiteindelijk komen er 9 varianten van Groovemaker beschikbaar in de App Store. Op dit moment zijn er vier verschenen: Free, Club, House en Hip-Hop. Later volgen dan nog Techno, Trance, Pop, DNB en Electro.

De applicaties geven aanwijzingen hoe je ermee aan de slag moet, omdat het paneel met knoppen er voor de beginnende amateur-dj misschien wat ingewikkeld uit ziet. Groovemaker is gemaakt door het Italiaanse bedrijf IK Multimedia. Eerder maakten ze al een soortgelijke applicatie voor de PC en Mac. Met behulp van de eigen ‘groove generator’-technolgie kun je automatisch de honderden meegeleverde loops remixen.

Er staan 8 tracks tot je beschikking en je kunt realtime wijzigingen aanbrengen terwijl de muziek doorspeelt: enkele of meervoudige loops voeg je toe of vervang je gaandeweg het proces. Je kunt elke mix opslaan en naar je PC of Mac exporteren.

Het aanbod ziet er als volgt uit:

En om te laten zien dat dit soort applicaties ook voor serieuze toepassingen kunnen worden gebruikt: componist Russ Landau gebruikte de applicatie om muziek te maken voor het tv-programma Seducing Cindy (een realityshow bij de Amerikaanse zender FOX over een voormalig Playboy-model).

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 augustus 2009, 22:08
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.