MobileMe Find My iPhone nu op iPhone en iPod touch te gebruiken

Apple heeft de mobiele versie van Me.com een nieuw uiterlijk gegeven en biedt nu de mogelijkheid om Find My iPhone ook vanaf een iPhone of iPod touch te gebruiken.

mobileme iphoneApple heeft de mobiele versie van Me.com een nieuw uiterlijk gegeven en daarbij nieuwe mogelijkheden toegevoegd. Zo kun je voortaan de dienst Find My iPhone ook vanaf de iPhone en iPod touch gebruiken. Dat klinkt misschien wat onlogisch, omdat je bij verlies of diefstal geen iPhone meer bij de hand hebt om de locatie te checken, maar toch kan het nuttig zijn. Als je onderweg geen laptop bij de hand hebt, is er vaak wel een vriend of collega te vinden die ook een iPhone heeft. Na het openen van Me.com in de browser moet je je MobileMe-gebruikersnaam en -wachtwoord invullen, waarna je een frameloze versie van de Find My iPhone-pagina te zien krijgt. Er komt meteen een kaart in beeld zodat de jacht op een eventuele iPhone-dief ingezet kan worden.

De pagina bevat bovendien linkjes om een tekstbericht of een audio-waarschuwing te sturen, of om op afstand het toestel te wissen of te blokkeren. Apple beschrijft de nieuwe functie in een nieuw supportdocument: daarin wordt ook de suggestie gegeven om de iPhone van een vriend te gebruiken, als je je eigen iPhone bent kwijtgeraakt. De mobiele versie van Me.com bevat verder nog linkjes om MobileMe iDisk en Gallery te downloaden, twee applicaties die door Apple zelf zijn ontwikkeld en toegang geven tot functies op MobileMe.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 februari 2010, 19:03
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.