Een volledig Flash-gebaseerde tablet: OpenTablet 7 van OpenPeak

Is Flash haalbaar op een tablet? De OpenTablet 7 van OpenPeak probeert het te bewijzen, met een tablet die volledig Flash-gebaseerd is.

opentablet 7Is Flash nu echt zo dramatisch op een tablet? Om te bewijzen dat het kan, is het goed om eens te kijken naar de OpenTablet 7 van OpenPeak: een volledig Flash-gebaseerde tablet. Het apparaat werd deze week aangekondigd en heeft een 7 inch scherm, twee camera’s en HDMI-out. Je kunt er ook mee bellen en je kunt als ontwikkelaar met Adobe Flash CS4 interactieve applicaties maken.

Een nieuwe programmeertaal leren of met complexe API’s aan de slag gaan is daarom niet nodig, zegt het persbericht. Helaas bevat de websites van de maker wel een aantal specificaties, maar geen informatie over de batterijduur. Juist door de recente opmerkingen van Steve Jobs dat de batterijduur met 85% achteruitgaat als er Flash op zou worden toegestaan, zou het interessant zijn om te weten hoe lang de OpenTablet 7 het volhoudt op een batterijlading. De naamgeving OpenTablet is misschien ook wat verwarrend: juist door het gebruik van Flash (geen open source-technologie) is het niet zomaar mogelijk om eigen aanpassingen te doen aan het besturingssysteem. De makers bedoelen met ‘open’ dat elke ontwikkelaar zelf Flash-applicaties kan maken.

Meer info: persbericht OpenPeak

opentablet

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 februari 2010, 16:16
Categorie iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.