‘Microsoft Office voor iPad komt sneller dan je denkt’

Microsoft Office voor de iPhone bestaat al. Het wachten is nog op een iPad-versie van de app, waarmee je Microsoft Office-documenten onderweg kunt bewerken. Maar er is hoop: volgens Mary Jo Foley komt Microsoft Office voor iPad sneller dan verwacht, nog voordat de Office-versie voor Windows 8 verkrijgbaar is. Foley is al jarenlang actief als […]
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

office-microsoft-ipadMicrosoft Office voor de iPhone bestaat al. Het wachten is nog op een iPad-versie van de app, waarmee je Microsoft Office-documenten onderweg kunt bewerken. Maar er is hoop: volgens Mary Jo Foley komt Microsoft Office voor iPad sneller dan verwacht, nog voordat de Office-versie voor Windows 8 verkrijgbaar is. Foley is al jarenlang actief als Microsoft-watcher voor de technologiesite ZDNet en is dankzij contacten met insiders op de hoogte van Microsoft’s plannen.

Er gaan al jaren geruchten dat Microsoft Office naar de iPad komt, maar tot nu toe is alleen de iPhone-versie verschenen – die gratis is, maar een abonnement van €100 per jaar vereist.

Foley schrijft:

According to one of my contacts, Ballmer OK’d the suggestion by the Office team that they’d bring Office for iPad to market as soon as it was ready, even though that would likely mean before the Windows 8 version.

Die beslissing zou al genomen zijn voordat de huidige CEO Satya Nadella aan de macht kwam. Eind vorig jaar veranderden Ballmer en zijn entourage van mening. De nieuwe datum ligt nu in de eerste helft van 2014. Eerder gingen geruchten dat Microsoft Office voor iPad pas in de herfst van 2014 zou komen.

De iPad-app heeft de codenaam Miramar en staat eerder op de versie dan de touchscreenversie voor Windows met codenaam Gemini.

Voorlopig is nog onduidelijk in welke vorm Office op de iPad zal verschijnen, maar de kans is groot dat je er net als bij de iPhone-versie een Microsoft Office 365-abonnement voor nodig hebt. Integratie met de online opslagdienst OneDrive (voorheen SkyDrive) ligt ook voor de hand. Foley publiceerde haar verhaal nadat Microsoft’s Executive Vice President of Marketing Tami Reller afgelopen vrijdag beweerde dat het bedrijf cross-platformmodellen goed zou overdenken.

Zou Microsoft zich volledig op iOS moeten richten?

Eigenlijk is het vreemd dat Microsoft een concurrerend platform voorrang geeft op het eigen platform, Windows 8. Maar misschien is het wel de juiste keuze. Een interessante suggestie van Ben Thompson is dat Microsoft helemaal stopt met Lumia-toestellen en met Surface-tablets om zich helemaal te richten op diensten voor iPhones en iPads?

Uit bovenstaande grafiek blijkt dat het met de verkoop van apparaten niet zo goed gaat. Microsoft zou een concurrent van Google moeten worden. Momenteel zitten ze knel tussen Apple en Google, die op hun eigen gebied de beste zijn.

Apple excelleert met apparaten en Google met diensten:

  • Apple makes money when you buy devices, and they differentiate those devices by making their own operating system. This incentivizes them to make the best devices and best operating system, and, in my opinion, they do.
  • Google makes money when you access their services. This incentivizes them to make their services available, with the best possible implementation, everywhere, regardless of device. And, in my opinion, they do.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 23:23

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.