MemTool: geheugen vrijmaken op je iPhone (Cydia)

MemTool is een applicatie waarmee je geheugen kunt vrijmaken op de iPhone. Het is gratis, maar alleen te installeren als je een jailbreak hebt uitgevoerd.
Edward Neve - · Laatst bijgewerkt:

MemToolAl eerder schreven we op iPhoneclub over twee applicaties waarmee je geheugen vrij kunt maken op je iPhone. Naast Memory Status en Free Memory (beiden €0,79 in de App Store) is er nu ook een gratis variant voor de jailbreakers onder ons, MemTool. Het eerste wat opvalt is dat MemTool zijn werk erg snel doet. Waar je bij Free Memory toch minimaal een minuut en bij Memory Status nog veel langer moest wachten, is de klus hier binnen 10 seconden geklaard.

MemToolMemTool bestaat uit drie tabbladen. Op het eerste tabblad vind je informatie over de hoeveelheid geheugen die op dat moment vrij is. Verder zie je de drie applicaties die het meeste geheugen innemen. Over het algemeen zullen dit SpringBoard, MobileMail en MobilePhone zijn; deze zijn namelijk altijd actief op je iPhone.

Met de knop Clean onderaan kun je (na bevestiging) MemTool in actie laten komen. Mijn ervaring is dat MemTool goed zijn werk doet: waar je soms vooraf slechts 6 MB vrij had, zit je na het gebruiken van de Clean-functie toch minimaal op 35 MB vrij. Dit scheelt je weer een reboot van je iPhone als je een grote applicatie (bijvoorbeeld Google Earth) of game wilt starten!

MemToolOp het tweede tabblad zie je alle processen die op dat moment actief zijn op je iPhone, op volgorde van de hoeveelheid geheugen die zij innemen. Hier kun je elk van deze processen zelf handmatig sluiten. Let goed op wat je doet hier! Je kunt niet zomaar ieder proces sluiten; als je niet zeker weet wat het doet, kun je er maar beter afblijven. Je kunt hier ook zoeken op de naam van een proces, of deze op alfabetische volgorde bekijken.

Het derde tabblad bevat meer informatie over andere applicaties van de maker (in het Chinees) en is verder niet relevant voor het gebruik van MemTool.

Conclusie

Vergeleken met zijn twee concurrenten uit de App Store doet MemTool zijn werk veel sneller. Bovendien biedt het, door de mogelijkheid zelf processen te kunnen sluiten, meer opties voor de (ervaren) gebruiker. Al met al een handige tool die, doordat je niet meer hoeft te rebooten om geheugen vrij te maken, je een hoop tijd kan besparen!

MemTool is te vinden in de repository van iSpazio.

MemTool   MemTool

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 oktober 2009, 0:28
Categorie Jailbreak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.