Maak van je iPhone een Star Trek Tricorder

Met een webapplicatie van 38i.biz maak je van de iPhone een Tricorder. Met zo'n apparaat, bekend van Star Trek kun je allerlei zaken scannen.

Tricorder Star TrekStar Trek-liefhebbers pakken meteen hun iPhone en gaan in Safari naar 38i.biz/tricorder. Je ziet dan een webpagina die geoptimaliseerd is voor de iPhone met daarop een Star Trek Tricorder. Na een druk op de PWR-knop kun je tussen drie verschillende functies schakelen.
Af en toe verschijnt er een pop-up met een boodschap, zoals hieronder afgebeeld. Verder kun je er helemaal niets mee en geluidjes klinken er ook al niet.

Tricorder grappige boodschapDe enige reden waarom je regelmatig naar deze webapp zou terugkeren, is omdat het er indrukwekkend uitziet en omdat er een mooie webclip-icoon bij zit. Op Wikipedia kun je precies nalezen wat een Tricorder nu eigenlijk doet. Er zijn drie verschillende tricorders in de Starfleet van Star Trek te vinden: een algemeen model, een medical tricorder en een engineering tricorder. De medische kun je gebruiken voor het scannen van mensen. In latere afleveringen is een nieuwer en platter model te zien, ter grootte van een iPhone en met een grote touchscreen-interface.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 mei 2008, 15:13
Categorie Achtergrond

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.