Lockitron: op afstand je voordeur openen met de iPhone

Lockitron is een app waarbij je per sms, een webapp of NFC je voordeur kunt openen. Je sluit een apparaat op je router aan en kunt op vele kilometers afstand een vriend naar binnen laten.

lockitron iphoneEén van je vrienden staat voor de deur, maar je bent nog lang niet thuis. Op afstand de deur openen is nog niet mogelijk… of toch wel? Lockitron is bezig een oplossing daarvoor te ontwikkelen: een dienst waarbij je je voordeur kunt openen met je smartphone. Het werkt met bijna elke telefoon (uiteraard ook met de iPhone) en is geschikt voor bijna elk type deurslot, al vragen we ons af of het met elk soort hang- en sluitwerk gaat lukken.

Een rolheksluiting met een hangslot, zoals je bij veel winkels ziet, zou juist handig zijn als je meerdere winkelmedewerkers hebt die allemaal op verschillende dagen als eerste moeten beginnen. Maar juist daarbij is het een uitdaging. Lockitron werkt met een apparaatje dat je op je internetrouter aansluit. Na het installeren van de Lockitron Self-Install Kit kun je op afstand je deur openen.

Het werkt op verschillende manieren: via een webapplicatie, een sms-bericht of zelfs via Near Field Communication (NFC) als je een Nexus S hebt. Dat laatste is helemaal praktisch, want je houdt je telefoontoestel naast een chipje bij de deur en kunt meteen naar binnen. Dat roept weer extra beveiligingsvragen op als je je telefoon kwijtraakt en daar iets te prominent je huisadres in hebt vermeld, maar dat heb je uiteraard zelf in de hand. Handig is in ieder geval dat je op kilometers afstand je deur kunt openen.

De oplossing kost tussen de $300 en $500 dus echt goedkoop is het niet. Op de website van Lockitron vind je meer informatie.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 mei 2011, 14:45
Categorie Achtergrond

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.