Livestream van CNN via je iPhone-browser kijken

Triple IT heeft een Quicktime Streaming Server neergezet, waarmee je de livestream van CNN kunt bekijken. Dit is een van de nieuwe functies in iPhone OS 3.0, maar het is nog nauwelijks geïmplementeerd.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

cnn livestreamEen tijdje geleden vroeg iemand op ons forum: “Wat ik me nou afvraag wat waar ik aan moet denken bij streaming video in 3.0? Kan je nu mediaplayer streams bekijken of iets dergelijks?” Firmware 3.0 heeft als nieuwe functie inderdaad streaming video, maar dat gaat iets verder dan het streamen van je speelfilms vanaf een computer thuis. Het idee is dat je live kunt meekijken bij gebeurtenissen: zo zou het best handig zijn als je deze zomer de Tour de France via een livestream op je iPhone kunt volgen op momenten dat je niet in de buurt van een tv zit. Het Nederlandse bedrijf Triple IT is er al mee aan het experimenteren.

Triple IT’s Optimus ‘Live Mobile TV’ werkt op de iPhone via een webpagina. Je hoeft dus geen applicatie te installeren om de livestream van CNN te volgen.

Het bedrijf bracht partners op de hoogte van de experimenten waarmee ze bezig zijn, maar zette ook een persbericht erover online. Triple IT is een hostingbedrijf, gespecialiseerd in audio/videostreaming. De iPhone-demo werkt op een Quicktime Streaming Server en het gaat dus niet om in eigen huis ontwikkelde streaming technologie. Op de andere tabbladen staan nog wat meer filmpjes, die overigens niet live zijn. Het lijkt erop dat Heineken ook wel oren heeft naar de technologie, want in één van de filmpjes zijn ze de apparatuur aan het testen.

optimus demo page

De iPhone-demo is kennelijk bedoeld om Nederlandse omroepen er warm voor te krijgen hun zenders ook live via de iPhone-browser te gaan aanbieden.

Als Triple IT deze dienst officieel wil lanceren, dreigt het gevaar dat Apple weer een beperking op 3G gaat zetten. Nu dit bericht op iPhoneclub staat, is het meteen een mooie test of de oplossing ook massale bezoekersstromen aankan.

optimus mobile live tvoptimus mobile live tv

Overigens zijn de andere filmpjes ook wel de moeite waard, want ze laten zien hoe scherp de beeldkwaliteit kan zijn, zelfs als je ze via het 3G-netwerk binnenhaalt (zie hieronder).

Ga met je iPhone OS 3.0 naar: http://optimus.3it.nl

streaming

De oplossing van Triple IT werkt via een webpagina, maar het is ook mogelijk om steaming video via een applicatie aan te bieden. De Amerikanen kunnen al livewedstrijden bekijken via MLB.com’s At Bat-applicatie.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 november 2009, 0:26
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.