Live tv-kijken op de iPhone, met OrbLive

Orb Networks is erin geslaagd om een applicatie te maken, waarmee je live tv-beelden kunt bekijken. Die beelden zijn afkomstig van een tv-kaart die in je computer thuis zit en die via OrbLive draadloos worden gestreamd naar je iPhone.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

OrbLive iPhoneOrb Networks heeft aangekondigd dat ze in staat zijn om live-tv naar de iPhone en iPod touch te streamen. Je kunt daarmee sportwedstrijden en belangrijke gebeurtenissen meteen op je iPhone bekijken. “Steve Jobs mag dan wel denken dat het kopen van shows via iTunes hetzelfde is als tv-kijken, maar iPhone-gebruikers weten wel beter”, zegt CEO Joe Costello van Orb Networks. “Wanneer de NBA playoffs op tv zijn, wil je de wedstrijd live zien, waar je ook bent. Gratis.”

Orb zorgde er als eerste voor dat mensen de tv-programma’s van thuis via hun mobiele telefoon konden streamen. Orb zat bij de iPhone wel met het probleem, dat de ondersteunde videoformaten beperkt zijn. Ze creëerden daarom een applicatie met de naam OrbLive. Daarmee is het wel mogelijk om video in elk denkbaar formaat naar de iPhone te streamen.

Costello spreekt over een “ridiculously sub-par streaming video experience” bij de iPhone. Wat andere mobiele telefoons wel kunnen, is bij de iPhone uitgesloten. Gelukkig dat er nu OrbLive is. Om het te kunnen gebruiken, moet je computer thuis voorzien zijn van een tv-kaart of -adapter. OrbLive kan de video converteren tot een videostream die geschikt is voor 2,75 EDGE-netwerken. Eigenlijk biedt Orb dezelfde dienst aan als Sling Media, maar je hebt er geen specifieke hardware voor nodig.

Meer info: OrbLive

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 0:35
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.