Lenovo toont lauwe interesse in zakelijke ThinkPad-tablet

Lenovo heeft best interesse in een ThinkPad tablet voor de zakelijke markt. Maar eerst zal de markt voor consumenten moeten bewijzen dat mensen op tablets zitten te wachten.

lenovo ideapadLenovo is van plan om een zakelijke tablet uit te brengen in de ThinkPad-lijn. Senior Vice President Peter Hortensius van de Think Product Group denkt dat een ThinkPad-tablet een mooie aanvulling is op de pc’s die ze nu al voor zakelijke klanten produceren. Toch is het enthousiasme vanuit Lenovo nog wat onderkoeld: “As it makes sense we’ll absolutely enter that market,” zei Hortensius tegen Computerworld in een interview. “I think we have a great foundation from which to build for that.”

Lenovo is nog niet concreet bezig met een dergelijk product. Wel gaat het bedrijf in december de IdeaPad U1 (zie foto) uitbrengen. Dit is een hybride tablet voor de consumentenmarkt, bedoeld voor mensen die maar niet kunnen kiezen tussen een laptop en een tablet.

De IdeaPad U1 zal gebaseerd zijn op de eveneens te lanceren LePad tablet, die op Android draait. Wat we bij zo’n ThinkPad-tablet zouden moeten voorstellen liet Hortensius nog even in het midden. Wel zouden een langere batterijduur en meerdere invoermogelijkheden op het verlanglijstje van de zakelijke gebruiker staan. Als consumenten de tablets massaal omarmen zal Lenovo concrete stappen gaan maken. Is het succes van de iPad voor Lenovo nog niet overtuigend genoeg?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 oktober 2010, 14:11
Categorie iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.