Last Year’s Model: doe milieubewust, koop een iPhone

Last Year's Model roept mensen op om niet langer gadgets te kopen die 'sucken'. Door betere gadgets te kopen ben je minder geld kwijt, heb je minder milieuvervuiling en minder hoofdbrekens.

last years model
Marion van den Broek was de 83e Nederlander met een HTC Touch Diamond, zo valt vandaag te lezen in dagblad De Pers. Ze ging naar de nachtverkoop in Rotterdam om het toestel als eerste (of beter gezegd: als drieëntachtigste) in handen te krijgen. Marion is een lichtend voorbeeld voor vrouwen die ook van gadgets houden, maar tegelijk is er ook iets treurigs aan haar verhaal: ze wisselt elke drie maanden van toestel. Sinds de aankoop van de Diamond zou ze dus alweer drie toestellen versleten moeten hebben. Stoer! Maar tegelijkertijd vraag je je af: hoe kan iemand alweer zo snel op een toestel zijn uitgekeken?

Gisteren was Earth Day, een dag waarop wereldwijd aandacht wordt gevraagd voor groene initiatieven. Ik moest aan het verhaal van Marion denken toen ik las over Last Year’s Model, een initiatief waarbij mensen worden opgeroepen om gadgets te kopen “that don’t suck”. Als je betere spullen koopt, heb je niet de neiging om ze steeds te vervangen. Dat is beter voor onze planeet, voorkomt hoofdbrekens om steeds weer een nieuw apparaat te leren bedienen en bespaart geld. Ik realiseerde me dat ik ook met ‘last year’s model’ rondloop: een iPhone uit juni 2008 die eigenlijk nog best een tijdje meekan, al was het alleen maar omdat ik twee jaar vastzit aan het abonnement. Als je op straat rondkijkt zijn er nog heel wat mensen met een nog veel oudere, eerste generatie iPhone rondlopen. Door een iPhone te kopen ben je dus ongemerkt groen bezig.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 april 2009, 16:43
Categorie iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.