KPN gaat iPhone via business partners leveren

KPN gaat de iPhone 4 en 3GS via business partners leveren. Ze hebben daarbij een constructie gevonden waarbij ze de iPhones niet rechtstreeks aan de klant verkopen.

kpn-iphoneKPN gaat net als Vodafone de iPhone verkopen via een speciale constructie. Deze informatie is te vinden op deal-it, de nieuwsomgeving voor dealers van KPN. Meer info zal snel volgen op de website van KPN, zo vertelt tipgever Gert-Jan, die bij een grote keten van telefoonwinkels werkt. KPN gaat simlockvrije toestellen verkopen via een omweg, omdat KPN in Nederland geen licentie heeft om de iPhone te mogen leveren. KPN zal de drie meest recente modellen leveren: de 8GB iPhone 3GS en de 16GB iPhone 4 en 32GB iPhone 4.


De business partners zijn verkooppunten van KPN-producten, die de iPhones via KPN Narrowcasting (Qyn) kunnen bestellen. Zij zijn ook de partij waarmee KPN rechtstreeks afrekent. In het nieuwsbericht staat:

iPhones worden niet geleverd en gefactureerd aan eindklanten, maar uitsluitend aan business partners.

Het gaat om legaal geïmporteerde toestellen zonder simlock, waarbij software-upgrades zonder problemen kunnen worden doorgevoerd. De levertijd wordt geschat op 5 werkdagen, maar bij grotere aantallen kan dit afwijken. Voor de garantieafwikkeling kan de business partner een speciaal nummer bellen. In de communicatie naar buiten moeten de betrokkenen duidelijk maken dat KPN de iPhone niet officieel heeft geïntroduceerd en ook geen licentiehouder is.

KPN kan echter de iPhone in samenwerking met een business partner wel leveren.

De situatie is vergelijkbaar met Vodafone, die de iPhone op de eigen website aanprijst maar de afhandeling overlaat aan een partnerbedrijf (XLVoordeel/iVoordeel), dat achter de schermen nauwe banden heeft met Vodafone.

De oplossing van KPN is bedoeld voor business partners die zelf niet over de mogelijkheid beschikken om iPhones in te kopen (bijvoorbeeld via partijenhandel), maar toch aan de wensen van de klant tegemoet willen komen. Eerder begaf KPN zich zelf al op het gebied van de partijenhandel, door een select groepje klanten toch een iPhone te leveren. Afgelopen januari meldde een anonieme bron nog aan Tweakers dat KPN vanaf februari 2010 de iPhone officieel zou gaan verkopen. Maar dat is er, zoals wel vaker bij geruchten, nooit van gekomen. Nu KPN de informatie via het dealernetwerk verspreidt staan de plannen in ieder geval zwart op wit, al wordt KPN daarmee nog geen officieel verkooppunt.

Overigens is het voor consumenten al veel langer mogelijk om een iPhone met KPN-abonnement (of KPN Hi-abonnement) te krijgen, bijvoorbeeld via Phoneshop.nl. Meer informatie hierover vind je in ons koopoverzicht.

kpn-iphone

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
16 augustus 2010 om 20:03
Onderwerp
Categorie
Providers
62 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.