Simyo introduceert Simyo Web to go sim only: prepaid internet voor iPad 3G

KPN-dochter Simyo introduceert Simyo Web to go sim only, mobiel internet op laptop of iPad zonder vast contract.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

Simyo simkaartKPN-dochter Simyo introduceert vandaag een nieuwe dienst: Simyo Web to go. Deze is in principe specifiek bedoeld voor laptops, maar ook te gebruiken met een iPad 3G. Simyo Web to go is er in twee varianten: met dongel en sim only (met losse simkaart). Beide varianten zijn zonder contract, maar de laatste variant is de enige die interessant is voor iPad 3G-gebruikers.


Internetten met Web to go sim only kost 4,00 euro dag (24 uur), maar voor veelgebruikers is er een zogenaamde strippenkaart met tien strippen verkrijgbaar. Hiermee krijg je voor 25,00 euro tien dagen onbeperkt internet. De strippenkaart is 1 maand houdbaar. Met de nieuwe dienst van Simyo maak je gebruik van het 3G-netwerk van KPN en krijg je een downloadsnelheid van 2 Mbps en een uploadsnelheid van 384 kbps. Er geldt wel een duidelijke downloadlimiet: na 50 MB verbruik op een dag wordt de snelheid verlaagd naar respectievelijk 128 kbps down- en 64 kbps upstream. Het gebruik kan online worden bijgehouden.

Er zit nog wel een addertje onder het gras: je moet de simkaart eerst zelf bijknippen om deze in je iPad te kunnen gebruiken. Dat is bovendien op eigen risico. Vanaf het vierde kwartaal van 2010 komen er microsimkaarten, die je overigens wel kosteloos kan omruilen tegen je gewone simkaart. Voor het startpakket Web to go sim only (simkaart en snelstartgids) betaal je momenteel 5 euro. Daarvoor krijg je alvast twee dagen internet, wat normaal 8 euro zou kosten.

Meer informatie: Simyo
Bron: Persbericht

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

37 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.