Kort iPhone-nieuws: SIMable unlock, Kate in Installer 4.0, GIPS VoiceEngine

Drie korte nieuwtjes: Kate is nu beschikbaar in Installer 4.0, er is een nieuwe unlockmethode met de naam SIMable en GIPS heeft een VoIP-engine voor de iPhone beschikbaar gesteld, bedoeld voor ontwikkelaars.

iPhone 3G 2.0 Unlock bijna klaarEen nieuwe applicatie met de naam SIMable is volgens blogger Pat Phelan in staat om de iPhone 3G te unlocken. Op de (schokkerige) video is te zien hoe een unlocked iPhone werkt op het Vodafone-netwerk in Ierland, waar O2 de officiële iPhone-aanbieder is. Pat beweert dat het toestel verder niet is aangepast. De applicatie wordt gratis weggegeven, maar de ontwikkelaar garandeert niet dat het probleemloos werkt. Voorlopig advies: nog even niet doen.

Kate 2.0b4

De betaalde applicatie Kate is nu beschikbaar in Installer, geschikt voor firmware 2.0. Het gaat hier om een publieke betaversie van de applicatie, waarvoor je $20 tot $45 betaalt. De applicatie is te installeren via de repository http://i.ripdev.com/ waarbij je gebruikmaakt van Installer 4. Alle onderdelen die in eerdere versies van Kate beschikbaar waren zijn aangepast, behalve EQ omdat dit in firmware 2.0 niet wordt ondersteund. Nieuwe functionaliteit komt op termijn beschikbaar.

GIPS

Global IP Solutions (GIPS) heeft aangekondigd dat ze de GIPS VoiceEngine Mobile beschikbaar stellen aan iPhone-ontwikkelaars. Die kunnen hierop een licentie nemen en daar vervolgens VoIP-software mee ontwikkelen die via Wi-Fi werkt. GIPS beweert dan hun VoiceEngine-technologie meer is gedownload dan soortgelijke engines wereldwijd. Zelfs onder moeilijke omstandigheden zou je nog goed kunnen bellen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 augustus 2008, 10:23
Categorie iDevices
Onderwerpen simkaart, simlock, unlock, voip

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.