Kort iPhone-nieuws: Draaikont AT&T, Doorzichtige screenprotectors, Langere batterijduur

Drie korte nieuwtjes: AT&T is na een dag alweer afgestapt van de beperking van 1 iPhone per klant, een heldere screenprotector en een tip om de batterijduur te verhogen door te laden via een usb-poort.

ATT winkelDrie kort iPhone-nieuwtjes, vlak voor het weekend begint. AT&T heeft na een dag besloten om de restrictie van 1 iPhone per klant toch maar weer op te heffen; bij nader inzien hebben ze nog genoeg voorraad. Een screenprotector van EasyiPodShop heeft als belangrijkste voordeel dat ‘ie helder (maar ook heel goedkoop) is en iemand beweert dat de batterij van je iPhone langer meegaat wanneer je via de usb-poort van je computer oplaadt.

Draaikont AT&T

AT&T heeft last van besluiteloosheid: een paar dagen geleden twijfelden ze nog over gratis Wi-Fi voor iPhone-bezitters, nu hebben ze de maatregel van 1 iPhone per klant alweer na een dag ingetrokken. Op dit moment kun je 3 iPhones per klant inslaan omdat er volgens de operator weer genoeg voorraad is. “Onze zorg nummer 1 is dat alle klanten die een iPhone willen hebben, er eentje kunnen krijgen”, zei de woordvoerder. “We dachten gisteren dat het eerlijker was om de beperking van 1 iPhone per klant in te stellen. Daarna realiseerden we ons dat er genoeg voorraad is om terug te gaan naar ons oorspronkelijke beleid”.

Doorzichtige screenprotectors

ScreenprotectorSoftpedia heeft iets geschreven over de doorzichtige screenprotectors van EasyiPodShop en vraagt zich af: zijn screenprotectors ooit wel eens niet helder en doorzichtig? Gelukkig heeft EasyiPodShop er ook cijfers bij: de screenprotectors zijn gemaakt van hoogwaardig materiaal en 99 procent transparant (al doet de afbeelding anders vermoeden). Misschien probeert de fabrikant duidelijk te maken dat het niet om matte screenprotectors gaat, die een structuur als papier hebben en vooral handig zijn bij handhelds met een stylus. EasyiPodShop garandeert geen luchtbellen en vraagt slechts 99 dollarcent voor deze screenprotectors. Er komt nog wel 5 dollar verzendkosten bij.

Langere batterijduur

De manier waarop je je iPhone oplaadt heeft een beslissende invloed op de batterijduur, zo beweert deze weblog (net gestart, altijd even oppassen…).

BatterijtipKies je voor opladen via het stopcontact, dan gebeurt dit bij een hogere stroomsterkte, bijv. 1000 mA. Opladen via een autolader is met een stroomsterkte van 750 mA net iets gunstiger. Maar het verstandigst is het om via de usb-poort van de computer op te laden, want dankzij de lage stroomsterkte van 500 mA neemt het laden veel meer tijd in beslag met als gevolg dat je batterij langer meegaat. Je kunt het gemakkelijk meten met de programma’s Hardware Info en Battery Info, beide te vinden in Installer. Wie probeert eens uit of het echt zoveel verschil maakt?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 mei 2008, 16:30
Categorie iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.