Kort iPhone-nieuws: Community Sources 3.8, Apple en PA Semi, HWPen 1.0.1, OpenRepo, Remote Buddy

Een aantal losse nieuwtjes:

Big Boss SourceEen aantal korte nieuwtjes uit de iPhone-scene. Community Sources heeft een update gekregen naar 3.8 en de repo van Conceited Software eruit gegooid. HWPen heeft een update naar 1.0.1 beta gekregen, maar biedt weinig nieuws en Apple’s aankoop van PA Semi zou wel eens tot problemen kunnen leiden. OpenRepo geeft je de mogelijkheid om applicaties en grafische bestanden te verspreiden zonder zelf een repo te moeten onderhouden en Remote Buddy kreeg diverse verbeteringen in versie 1.10.

Community Sources 3.8

In de update van Community Sources 3.8 is de repo van Conceited Software niet meer aanwezig. Dit heeft ermee te maken dat de alle applicaties van Conceited Software zijn verhuisd naar de Big Boss-source en die zat al in de Community Sources. Big Boss heeft de verhuizing aangegrepen om bij een aantal applicaties bugfixes uit te voeren, namelijk iFob, iRadio, Nikotalkie, VNsea, gPSphone en psx4all.

HWPen 1.0.1 beta

HWpenDe applicatie HWPen van Hanwang Technology Co. Ltd. heeft een update gekregen naar versie 1.0.1. In functionaliteit is er op het eerste gezicht niets veranderd. Wat wel is gebleven is de opdringerige aanwezigheid van dit programma. In het toetsenbord is de knop voor cijfers vervangen door een cirkeltje, die HWPen activeert. Daarbij is Chinese tekenherkenning de default instelling, dus je zult altijd handmatig naar letters of cijfers moeten schakelen. Het oude toetsenbord voor nummers en symbolen is nog wel bereikbaar, maar je moet dan tweemaal linksonder op het toetsenbord tikken. HWPen is te installeren via de source iPhonecake: http://iphonecake.com/src/all.

Aankoop PA Semi roept vragen op

De kans is klein dat Apple chipmaker PA Semi heeft gekocht om een energiezuinige chip voor de iPhone en eventueel een mobiel internetapparaat te maken, denkt The Register. Volgens de website heeft Apple mogelijk andere plannen. Tegelijk dreigt een ander probleem: de geplande overname zou onder druk van het Amerikaanse ministerie van Defensie wel eens kunnen spaaklopen. Volgens EETimes worden de chips van PA Semi in embedded systemen in militair materieel gebruikt. Daarvoor zijn de komende tien jaar ongeveer 70.000 chips nodig. Het ministerie zou de overname kunnen blokkeren of vertragen. Bij de aankondiging van de overname liet PA Semi weten aan haar klanten, dat de levering van processoren in de toekomst niet meer is gegarandeerd. Veder beweert EETimes dat Apple meer in het intellectuele eigendom en het personeel is geïnteresseerd en heel wat minder interesse heeft om de processoren verder te ontwikkelen. Lees ook: waarom Apple PA Semi heeft gekocht.

OpenRepo

OpenRepoMensen die wallpapers, thema’s en zelfgemaakte programma’s beschikbaar willen stellen aan anderen hoeven niet meer een eigen repo te onderhouden en hosting te regelen. Met OpenRepo kan iedereen zijn applicatie laten toevoegen aan een repository die openstaat voor iedereen. OpenRepo zorgt ook voor het hosten van de applicaties. Via een upload-formulier kun je je applicaties en bestanden toevoegen.

Remote Buddy naar versie 1.10

Remote BuddyRemoteBuddy, de software waarmee je de iPhone als afstandsbediening voor de Mac kunt gebruiken, heeft een update gekregen naar versie 1.10. De nieuwe versie is uitgebreid met nieuwe functies en een aantal verbeteringen. De normale versie kost 20 euro, de Premium-versie met DVD kost 30 euro.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 april 2008, 22:37
Categorie iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.