Koreaanse CEO’s vinden iPhone meest innovatieve uitvinding

Koreaanse topmanagers vinden de iPhone de meest innovatieve uitvinding, zo blijkt uit een onderzoek van het Samsung Economic Research Institute. Oprolbare displays en een energiezuinige auto op zonne- en windenergie eindigden vlak na de iPhone.

Koreaanse CEO’s vinden iPhone meest innovatieve uitvindingLanden als Japan en Korea lijken lichtjaren verder als het op electronica aankomt. Je zou denken dat ze de iPhone, met z’n beperkte functionaliteit, maar tot op zekere hoogte interessant vinden. Toch blijkt dat niet het geval: een enquete onder 599 Koreaanse topmanagers leverde de iPhone als winnaar op. Zij beschouwden de Apple iPhone als ‘de meest inspirerende nieuwe uitvinding’. Toch waren de nummer 2 en 3 niet ver verwijderd.

Van de 599 Koreaanse managers die het Samsung Economic Research Institute ondervroeg, koos 26% voor de iPhone. De samensmelting van functies zoals camera, mp3-speler, GPS-systeem (?) en draagbare computer waren daarvoor doorslaggevend. Ook het slanke design viel in de smaak. Op nummer 2 met 22% staat het oprolbare, lichtgevende diode-display. Een voorbeeld daarvan was vorige maand op Mobile World Congress in Barcelona te zien, waar Polymer Vision de Readius ebook-reader demonstreerde.

Nummer 3 in de lijst is de Venturi Eclectic (17%) een auto die door zonne- en windenergie wordt aangedreven. Op nummer 4 in de lijst was de Bubelle (9%) te vinden, een jurk die de emoties van de draagster kan registreren. Ook die komt van Hollandse bodem: de jurk werd ontwikkeld door een ontwerpgroep van Philips. De Bubell bestaat uit twee lagen, waarbij de ene laag biometrische sensoren bevat. De emoties hebben hun invloed op de kleur van de tweede laag. Een raketmotor op metaan eindigde met 7,2% op de vijfde plaats, een biobatterij op suiker (6,8%) op de zesde plaats en Boeing’s 787 Dreamliner (6,4%) op de zevende plaats.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 februari 2008, 15:00
Categorie iDevices
Onderwerpen ceo, korea, research, samsung

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.