Klaar voor iPhone OS 3.0? Check eerst dit!

Bereid je optimaal voor op de update? Voordat je een update uitvoert check je het best eerst deze lijst, zodat je niet met een gelockte iPhone komt te zitten.

updateOver minder dan een uur komt iPhone OS 3.0 beschikbaar. Er is nog niets officieel bevestigd, maar alle geruchten wijzen erop dat het rond 19:00 uur Nederlandse tijd zover is. Wil je optimaal zijn voorbereid, check dan even dit lijstje, zodat je vooraf weet of je wel of niet op de update-knop van iTunes moet klikken.
Op de Nederlandse Apple-site was om 18:00 uur al een boodschap te lezen dat de update al beschikbaar is (zie afbeelding hiernaast), maar helaas hebben ze er per ongeluk een Italiaanse tekst bij gezet.

Is de firmware er al? Via deze site zie je welke versie van iPhone OS momenteel klaarstaat bij Apple: http://1strule.org/iPhoneFirmware.php.

1. iTunes 8.2
Om iPhone OS 3.0 te kunnen installeren heb je de nieuwste versie van iTunes nodig. Alleen iTunes 8.2 ondersteunt het installeren van firmware 3.0. Deze versie van iTunes is al langere tijd beschikbaar, dus zorg nu alvast dat je iTunes hebt bijgewerkt. De nieuwste versie is altijd hier te vinden: apple.com/itunes/download/.

2. iPhone 3G met contract van T-Mobile
Heb je een officieel gekochte iPhone 3G via T-Mobile gekocht, dan kun je zonder problemen updaten. De update komt vanzelf beschikbaar in iTunes.

check for update

3. iPhone 3G uit België, Italië, Tsjechië en andere ‘simlockvrije’ landen
Als je een iPhone 3G hebt gekocht die van oorsprong simlockvrij was, dan kun je iPhone OS 3.0 zonder problemen installeren. Wel zul je nog even moeten wachten op de benodigde tools om te jailbreaken, zoals QuickPwn. Die komen zo snel mogelijk na de publicatie van iPhone OS 3.0 beschikbaar.

4. iPhone 3G met unlock
Heb je een iPhone 3G waarop je yellowsn0w hebt losgelaten, dan moet je voorlopig iPhone OS 3.0 NIET installeren. Voor het unlocken heb je de nieuwe methode ultrasn0w nodig, de opvolger van yellowsn0w. Deze komt uiterlijk vrijdag beschikbaar.

5. iPhone 3G met alleen een jailbreak
Onafhankelijk wat voor iPhone 3G je hebt, als je een jailbreak wilt toepassen kun je iPhone OS 3.0 voorlopig beter NIET installeren. Ook hier geldt: de jailbreaktools van het iPhone Dev Team komen op korte termijn beschikbaar.

6. Eerste generatie iPhone en iPod touch
Bij de eerste generatie iPhone blijft de unlock wel bestaan. Voor een jailbreak van de iPhone en iPod touch zul je moeten wachten op de jailbreaktools, zoals hierboven aangegeven.

De reacties zijn tijdelijk gesloten wegens te grote toestroom van bezoekers.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juni 2009, 18:55
Categorie iOS

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.