Jetstar schaft honderden iPads aan voor vliegpassagiers

Jetstar, een budgetmaatschappij, gaat voor 10 Australische dollars iPads uitlenen aan passagiers in vliegtuigen. Ze kunnen muziek luisteren, films kijken en boeken lezen, maar niet internetten.

quantas jetstar ipadJetstar, de budgetmaatschappij van Qantas Airways, heeft honderden iPads aangeschaft om te zorgen dat passagiers zich onderweg vermaken. De luchtvaartmaatschappij wil een huurbedrag van 10 Australische dollars (€6,85) rekenen om onderweg van films, boeken, games en tv-programma’s te genieten. Internetten is helaas niet mogelijk. De iPads zullen beschikbaar zijn op vluchten die meer dan 90 minuten duren. Sinds afgelopen week is de iPad officieel in Australië te koop.

Jetstar’s CEO Bruce Buchanan denkt dat de passagiers wel warm zullen lopen voor een iPad tijdens de vlucht:

Given the demand for the iPad so far, I anticipate it will have strong appeal amongst our passengers. Based on demand for the iPads as part of the trial, we’ll be looking to roll out the devices across our entire domestic and international network later in the year.

Toch hebben de vliegmaatschappijen nog iets uit te leggen: want het is toch levensgevaarlijk om apparatuur met zendfunctie in een vliegtuig te gebruiken? Grote kans dus, dat je iPad geruime tijd voor de landing alweer in beslag wordt genomen.

Al eerder kondigde Bluebox Avionics (maker van on-board entertainmentsystemen) aan dat ze de iPad wilden gebruiken om tijdens de vluchten films, muziek en boeken aan te bieden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 juni 2010, 16:30
Categorie Achtergrond

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.