Contactpersonen doorzoeken in iPhone firmware 2.0

Tijdens de presentatie van de iPhone SDK was na 9:24 minuten een interessant detail te zien: een zoekfunctie in de contactenlijst.

Nieuwe iconen voor iTunes WiFi Store en CalculatorSommige mensen scheppen er genoegen in om Apple-presentaties met een vergrootglas framesgewijs te doorzoeken, om op die manier nieuwe functies te ontdekken. Gelukkig hoef je dat niet zelf te doen: de ontdekkingen verschijnen vanzelf wel op allerlei websites. Eén ding werd meteen al ontdekt: nieuwe iconen voor de iTunes Wi-Fi Store en de rekenmachine.

Contact Search in contactpersonenlijstTijdens de presentatie van de iPhone SDK bleek dat het icoon voor de iTunes Wi-Fi Store een muzieknootje in plaats van een omlaag wijzende pijl heeft gekregen, om duidelijker te maken dat het niet om zomaar downloads, maar om muziekdownloads gaat. De ronde knoppen op het calculator-icoon zijn vervangen door vierkante, maar de klok staat nog steeds op kwart over tien.

Interessanter is het vergrootglas, dat rechtsboven in de contactlijst te zien was. Vlak boven de A was een icoontje te zien (stop de video na 9:24 minuten), dat erop wijst dat in de iPhone 2.0 firmware een zoekfunctie zal worden toegevoegd. Dat lijkt logisch voor zakelijke gebruikers die straks dankzij de Exchange-functies toegang hebben tot het adresboek van hun bedrijf: die kunnen immers vele duizenden namen lang zijn. Natuurlijk hoef je niet op de zoekfunctie van Apple te wachten: via Installer kun je nu al Search installeren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 maart 2008, 16:02
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen adresboek, contacten, firmware, sdk, zoeken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.