iPhone weer krasvrij dankzij schuurbehandeling

De iPhone kan na verloop van tijd gekrast raken. Met schuurpapier kun je zorgen dat deze weer hoogglans wordt, maar je moet wel oppassen dat je de krasbestendige laag niet wegpoetst.

iphone krassenAls je de iPhone zonder beschermhoesje gebruikt kan de achterkant er na verloop van tijd uitzien zoals op onderstaande foto. Krassen van sleutels, schuiven over het bureau of op de grond vallen zijn na maandenlang gebruik duidelijk zichtbaar. Toch kan de achterkant van de iPhone er weer glimmend en krasvrij uitzien, dankzij een tip van een forumbezoeker van MacRumors. Deze gebruikte zeer fijn schuurpapier om de iPhone weer een gepolijst uiterlijk te geven. Belangrijk om te weten is dat de iPhone een krasbestendige laag heeft, die je niet moet wegschuren.

Doe je dat wel, dan zal de iPhone voortaan nog sneller krassen. Ga dus voorzichtig te werk en wees tevreden als het je lukt om 90 tot 95 procent van de krassen te verwijderen.

iphone krassenDe achterkant van de iPhone bestaat uit vier lagen:

  • Onderaan de gekleurde laag (zwart of wit);
  • Daar bovenop een heldere polycarbonaat-laag;
  • Vervolgens een laag met het Apple-logo en de tekst;
  • Aan de buitenkant een laag krasbestendige coating.

Zoals gezegd: blijf niet schuren totdat de krasbestendige laag weg is, want die beschermt je iPhone tegen toekomstige krassen. Bovendien blijven dan het logo en de belettering op de achterkant intact. Als de krassen heel diep zijn, kan het toch nodig zijn om toch iets langer te schuren. Je doet dit natuurlijk op eigen risico, want bij een iPhone waarbij de complete tekst op de achterzijde is weggeschuurd zal het lastig zijn om nog garantie te krijgen. Je hoeft trouwens niet bang te zijn dat je het serienummer voor altijd kwijt bent, want die staat niet achterop je iPhone. Model-, FCC- en ID-nummer zijn bij iedere iPhone uit dezelfde serie gelijk.

Heeft iemand wel eens geprobeerd om met schuurpapier de iPhone weer glimmend te krijgen? We zijn benieuwd naar je ervaringen!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 maart 2010, 19:03
Categorie Achtergrond

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.