iPhone vanaf 9 december in Alaska verkrijgbaar

Alaska is een van de weinige Amerikaanse staten waar de iPhone nog niet verkrijgbaar is. Vanaf 9 december zou daar verandering in kunnen komen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iPhone AlaskaAlaska is een van de Amerikaanse staten waar de iPhone nog steeds niet verkrijgbaar is. Apple heeft de inwoners van ‘The Last Frontier’ mooi in de kou laten staan. Eigenlijk kan Apple daar niets aan doen, maar is het de mobiele operator AT&T die in afgelegen staten zoals Alaska en Vermont geen dekkend netwerk heeft. Maar vanaf 9 december 2007 is het leed voorbij: dankzij een fusie van AT&T met CellularOne van de Dobson Group gaat AT&T ook de afgelegen staten in de VS van iPhones voorzien.

AT&T zegt nog niet welke staten precies iPhone-dekking krijgen. Op de website valt alleen te lezen: “AT&T will be selling the Apple iPhone in select areas during the holidays”. Een blik op de kaart van het gebied dat Dobson Group op dit moment afdekt maakt duidelijk dat ook na de lancering geen dekkend netwerk in Alaska beschikbaar zal zijn. Alleen in het dichterbevolkte zuidwesten zijn wat vlekken op de kaart waar je zou kunnen bellen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 februari 2012, 16:18
Categorie Providers

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.