iPhone helpt T-Mobile aan meer mobiele klanten

Volgens een bericht van Associated Press zijn veel Duitsers dankzij de iPhone overgestapt van vaste naar mobiele telecomabonnementen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

T-Mobile groeit dankzij iPhoneDe introductie van de iPhone heeft ervoor gezorgd dat klanten van Deutsche Telekom meer dan voorheen hun vaste telefoonlijnen hebben opgezegd. Steeds meer Duitsers stappen over op mobiel bellen, zo bericht Associated Press. De laatste drie maanden van 2007 zegden meer dan een half miljoen abonnees hun vaste lijn op, maar dat verlies werd goedgemaakt door een groei in mobiele telefonie en een grotere vraag naar breedband internet. Of er een direct verband met de iPhone is, zoals iPod Observer suggereert, is echter de vraag.

Het lijkt wat sterk dat Duitsers door alle marketing rond de iPhone opeens bedenken dat het eigenlijk veel slimmer is om voortaan alleen nog mobiel te bellen. In de VS groeide het aantal klanten van dochterbedrijf T-Mobile veel sneller: met 14,6%. Toch is T-Mobile met 951.000 klanten in de VS nog maar een kleintje. De Europese groei van T-Mobile was afgelopen jaar 9% en daarin speelt Nederland een belangrijke rol: de groei wordt namelijk deels toegeschreven aan de overname van Orange Nederland.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 november 2009, 1:54
Categorie Providers

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.