iPhone haalt Windows Mobile in met 0,09% marktaandeel

Net Applications heeft vastgesteld dat de iPhone nu al het meestgebruikte platform voor mobiel internet. Met 0,09% marktaandeel heeft het Windows Mobile al ingehaald.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Marktaandeel iPhoneDe browserstatistieken voor november zijn binnen! Onderzoeksbureau Net Applications ontdekte daarbij, dat de iPhone inmiddels Windows Mobile heeft ingehaald. Volgens de ranglijsten staat de iPhone nu op 0,09% marktaandeel en Windows Mobile op 0,06%. Niet slecht voor een apparaat dat nog maar een paar maanden op de markt is, in een beperkt aantal landen wordt verkocht en dan ook nog via een beperkt aantal operators. Windows Mobile en Windows CE-toestellen zijn al sinds 1996 over de hele wereld verkrijgbaar in vele modellen en uitvoeringen.

Groei iPhoneDe lage marktcijfers laten zien dat mobiel internetten nog lang geen gewoonte is geworden. Het gaat hierbij overigens niet om de browsers die mensen gebruiken, maar om het mobiele platform. Uit het lijstje blijkt ook duidelijk dat Windows Vista nog nauwelijks gebruikt wordt: 78% van de gebruikers zit nog op Windows XP. De beide Mac-varianten (Intel en PowerPC) zijn samen goed voor 6,8%. Buiten de top 5 komt het marktaandeel van besturingssystemen niet hoger dan 1%. De iPhone is nu al het meestgebruikte mobiele platform. Computerworld dankt dat de iPhone bij deze groeisnelheid tegen het eind van volgend jaar zelfs in de top 3 terecht zou kunnen komen (zie ook de groeigrafiek hiernaast). Net Applications berekent de cijfers aan de hand van 160 miljoen bezoekers per maand.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 november 2009, 1:48
Categorie iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.