anySIM vanaf vrijdag als open source-software beschikbaar

De ontwikkelaars van het iPhone Dev Team hebben, na raadpleging van de community, definitief het besloten om anySIM vanaf vrijdag 7 december 2007 onder de open source-licentie GPL beschikbaar te stellen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

AnySIMEen paar dagen geleden deed het iPhone Dev Team een voorstel om anySIM voortaan als open source-software onder de General Public Licence (GPL) beschikbaar te stellen. Ze vroegen toen ook mensen uit de community om te reageren op het voorstel. Op basis daarvan is nu een definitief besluit genomen: anySIM zal inderdaad als open source-software beschikbaar zijn, wat de kwaliteit van de code ten goede zal komen. Maar dat betekent niet dat anySIM 1.1.2 nu op korte termijn beschikbaar komt: het iPhone Dev Team wil eerst zeker weten dat het voor 99% werkt.

Door anySIM als open source aan te bieden neemt niet alleen de kwaliteit toe, maar het voorkomt ook dat mensen die voorheen code van het iPhone Dev Team voor eigen (commerciële) toepassingen hergebruikten, kunnen worden aangepakt. Volgens teamlid Sam van het iPhone Dev Team was het tool tot nu toe gesloten, in de hoop dat mensen het werk zouden respecteren, maar toch bleven sommige lieden doorgaan met de rip-offs. Zij creërden eigen varianten op de software zonder de originele programmeurs enige credits te geven. Een daarvan was een onstabiele variant met de naam anySIM 1.1.2. Daarbij wijst het iPhone Dev Team ook met een beschuldigende vinger naar het Elite Dev Team, dat niet alleen de code heeft gepikt, maar ook de gebruikersinterface heeft aangepast om er in grote letters hun eigen naam op te zetten. Ze stripten ook de licentie. Door het gebruik van GPL zou dat opgelost moeten zijn: iedereen die aanpassingen doet is verplicht om bij aanpassingen het complete werk weer onder dezelfde licentie beschikbaar te stellen. Vanaf vrijdag is de broncode van anySIM beschikbaar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 oktober 2009, 0:48
Categorie Jailbreak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.