iPhone Dev Team: voorbereiding op jailbreak voor de iPhone 3GS

Het iPhone Dev Team heeft eigenaren van een iPhone 3GS opgeroepen om zich voor te bereiden op de komende jailbreak. Om dit te doen moeten ze hun iBEC- en iBSS-bestanden opslaan.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

ibec en ibssHet iPhone Dev Team roept eigenaren van een iPhone 3GS op om zich voor te bereiden op de komende jailbreak. Het is belangrijk om nu alvast de iBEC- en iBSS-bestanden van je iPhone op te slaan. Dit is voor elke iPhone 3GS verschillend, dus het heeft GEEN zin om de bestanden van iemand anders over te nemen. Eerder waarschuwde het iPhone Dev Team al dat ontwikkelaars die de beta van OS 3.1 hebben ontvangen, niet moeten installeren als ze in de toekomst van plan zijn hun 3GS te jailbreaken of te unlocken.

Op de site van het Dev Team staat nu een extra bericht voor 3GS-bezitters die op korte termijn hun toestel willen jailbreaken (dit geldt ook voor gewone gebruikers, die nog niet in bezit zijn van 3.1). Het is belangrijk om op dit moment de iBEC- en iBS-bestanden op te slaan, voordat Apple de definitieve versie van OS 3.1 uitbrengt. iTunes bewaart ze op een vaste plaats, zodat je ze later gemakkelijk terugvindt (/tmp op Mac OS X en %TEMP% onder Windows).

Je moet echter wel een restore-proces uitvoeren om de gesigneerde bestanden te achterhalen. Tijdens een normale recovery (hersteloperatie) in iTunes wordt jouw gesigneerde iBEC naar de /temp- of %TEMP%-directory weggeschreven en tijdens de DFU-mode gebeurt dat met de gesigneerde iBSS. Om zeker te weten dat je allebei hebt moet je in beide modes (normaal en DFU) een restore uitvoeren.

Het zou eigenlijk logisch moeten zijn, maar voor alle duidelijkheid: dit is alleen bedoeld voor bezitters van een iPhone 3GS, niet voor bezitters van eerdere iPhones. Heb je je iPhone 3GS via T-Mobile gekocht en ben je toch niet van plan te jailbreaken/unlocken, dan hoef je niets te doen: zodra OS 3.1 uitkomt via iTunes installeer je die gewoon. Mensen die wel willen jailbreaken/unlocken moeten zorgen dat ze rond die tijd de iBEC en iBSS hebben bewaard op hun computer. Dat kan ook

Instructies voor Mac vind je inmiddels bij ModMyi: iBEC en iBSS voor Mac.
Instructies voor Windows vind je bij iClarified: iBEC en iBSS voor Windows.

Via: iPhone Dev Team

Voor persoonlijke problemen met je iPhone, bijvoorbeeld als je de instructies niet begrijpt, kun je zoals altijd terecht op ons forum. Supportvragen zullen hieronder worden weggehaald.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 juli 2009, 12:10
Categorie Jailbreak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.