iPhone Dev Team slaat terug met I Haz Supper

Het iPhone Dev Team heeft een afbeelding van het Laatste Avondmaal gepubliceerd, met daarop Geohot als lafaard en verrader. Er is ook een teller op de pagina aanwezig, al is niet duidelijk naar welke tijd en datum deze telt.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

I Haz SupperDe strijd tussen Geohot en het iPhone Dev Team bereikt zo langzamerhand z’n climax: na het dreigement van Geohot om yiPhone (een sneer naar ZiPhone) uit te brengen als het iPhone Dev Team niet snel genoeg opschiet, heeft nu het iPhone Dev Team gereageerd met een afbeelding van het Laatste Avondmaal. Daarop is onder andere het hele iPhone Dev Team te zien, waarbij verder op de voorgrond (en achtergrond) duidelijk Geohot (in Google-shirt) is te herkennen.

Verderop op de tafel ligt ook een opengeschroefde iPhone, eveneens als verwijzing naar Geohot. Of beter gezegd: naar zijn hardware-unlockmethode. Op de achtergrond is Steve Wozniak te herkennen (de ultieme Apple-hacker), waar Geohot eens even lekker uithuilt (of iets oneerbaars doet). In het midden van de tafel ligt een grote gouden iPhone. Wat er met de afbeelding bedoeld wordt, behalve dan dat Geohot een lafaard en een verrader (Judas) is, is ons nog niet helemaal duidelijk. Er zijn overigens nog een aantal grappige verwijzingen: op de mok staat bijvoorbeeld iZsh (de originele coder van iASign) en het gebruikte font is Georgia. De albumhoes op twee van de iPhones is een verwijzing naar een nummer van Dashboard Confessional feat. Juli met als titel “Stolen”.

Waar de teller onder de afbeelding naartoe telt is niet duidelijk. Hij staat op het moment van schrijven op ongeveer -1215943437400. Geohot had zelf op zijn yiPhone-website ook een teller geplaatst.

Voor wie de draad helemaal kwijt is geraakt: Geohot wil graag dat er snel een unlock voor de iPhone 2.0 komt en dreigt de yiPhone-methode vrij te geven als het iPhone Dev Team niet wat meer opschiet met Pwnage Tool. Het Dev Team wil echter eerst de oplossing goed testen voordat ze deze publiekelijk beschikbaar stellen. Eergisteren reageerde Zibri ook al op Geohot’s sneer. Aan drama gelukkig geen gebrek in iPhone-hackersland 😉 We zullen overigens niet aan elke counterattack aandacht besteden, maar in deze afbeelding is duidelijk zoveel tijd gaan zitten dat dat wel een vermelding waard is.

De afbeelding en teller zijn te bekijken op iHazSupper.com. De originele aankondiging is hier te lezen: The Last Supper….

Met dank aan Dennis, Daniël en Marco

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 oktober 2009, 1:02
Categorie Jailbreak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.