iPhone 5s in top 3 meest gezochte zoektermen op Google in 2013

De iPhone 5s is wereldwijd de meest gezochte zoekterm in 2013 op Google. Dit blijkt uit de Google Zeitgeist.

iPhone 5s GoogleiPhone 5s is het op twee na populairste zoekonderwerp op Google. Dit blijkt uit de jaarlijkse Google Zeitgeist, een overzicht van alle populaire onderwerpen op basis van alle zoekinformatie die Google in 2013 heeft verzameld. Alleen Nelson Mandela en Paul Walker scoorden hoger in de lijst van populaire zoekonderwerpen op Google. De eerste directe concurrent voor de iPhone, de Samsung Galaxy S4, duikt pas op de achtste plek op in het jaaroverzicht. iOS 7 en de iPhone 5 scoren allebei hoog in de Nederlandse ranglijsten.

De top 10 meest gebruikte zoekonderwerpen wereldwijd is als volgt:

  1. Nelson Mandela
  2. Paul Walker
  3. iPhone 5s
  4. Cory Monteith
  5. Harlem Shake
  6. Boston Marathon
  7. Royal Baby
  8. Samsung Galaxy s4
  9. PlayStation 4
  10. North Korea

Google heeft ook een overzicht toegespitst op specifiek Nederland. Daarin staat de iPhone 5 op de achtste plek in de lijst met snelst stijgende onderwerpen. iOS 7 heeft in deze zelfde lijst de zesde plek weten te bemachtigen. Kijk je in de Nederlandse technologielijst, dan staat iOS 7 op 3 en de iPhone 5 op 4.

De iPhone deed het afgelopen jaar ook al goed in de Google Zeitgeist, samen met de iPad. De iPhone 5 stond toen op de tiende plek in de lijst met snelst stijgende zoektermen in Nederland en de iPad 3 en iPad mini namen twee van de drie populairste trends op het gebied van elektronica in beslag.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 december 2013, 15:09
Categorie Apple
Onderwerpen google, zeitgeist

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.